Κριστόφ Ντελουάρ: Πέθανε ο γενικός διευθυντής των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα

Διαβάζεται σε 1'
Κριστόφ Ντελουάρ
Ο Christophe Deloire, επικεφαλής της RSF (Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα) στέκεται μπροστά από τον χάρτη του 2021 για την ελευθερία του Τύπου στο Παρίσι, Γαλλία, Τρίτη 20 Απριλίου 2021. (AP Photo/Lewis Joly)

Σε ηλικία 53 ετών πέθανε ο Κριστόφ Ντελουάρ, γενικός διευθυντής της οργάνωσης Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα.

Ο Κριστόφ Ντελουάρ, γενικός διευθυντής της οργάνωσης Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (ΔΧΣ/RSF), πέθανε σήμερα σε ηλικία 53 ετών, ανακοίνωσε η οργάνωση που υπερασπίζεται την ελευθερία του Τύπου σε όλο τον κόσμο.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος πέθανε από τις “επιπλοκές ενός καλπάζοντα καρκίνου”, δήλωσε η RSF σε δελτίο Τύπου που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο Ντελουάρ ασκούσε τα καθήκοντά του από το 2012 και “μεταμόρφωσε την ένωση αυτή σε παγκόσμιο πρωταθλητή για την υπεράσπιση της δημοσιογραφίας, επί δώδεκα χρόνια”, χαιρετίζει η RSF.

Πέρα από γενικός διευθυντής της οργάνωσης Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα, ο Κριστόφ Ντελουάρ, ξεκίνησε το 2018 την πρωτοβουλία «Πληροφόρηση και Δημοκρατία», η οποία οδήγησε το 2019 στην υπογραφή εταιρικής σχέσης από 38 χώρες και στη δημιουργία του Φόρουμ «Πληροφόρηση και Δημοκρατία», του οποίου προέδρευε. Από το 2008 έως το 2012 ήταν διευθυντής μιας από τις κορυφαίες σχολές δημοσιογραφίας της Γαλλίας, της CFJ. Πριν από αυτό, ήταν ερευνητής δημοσιογράφος στο περιοδικό Le Point από το 1998 έως το 2007. Έχει επίσης εργαστεί για τα τηλεοπτικά κανάλια ARTE και TF1. Ο Κριστόφ Ντελουάρ ήταν και σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα