Λαγκάρντ: “Έτοιμη η ΕΚΤ για περισσότερη νομισματική στήριξη”

Λαγκάρντ: “Έτοιμη η ΕΚΤ για περισσότερη νομισματική στήριξη”
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ AP

"Ο αντίκτυπος από την πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να είναι αισθητός σε όλη την Ευρωζώνη. Η ΕΚΤ παραμένει έτοιμη για περισσότερη νομισματική στήριξη". Τι δήλωσε σήμερα η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) παραμένει έτοιμη για περισσότερη νομισματική στήριξη, αν χρειαστεί για να επιτύχει τον στόχο της για τον πληθωρισμό, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σήμερα μέσω βιντεοδιάσκεψης στα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Ο αντίκτυπος από την πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να είναι αισθητός σε όλη την Ευρωζώνη. Επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες, άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους και οι προοπτικές για το μέλλον παραμένουν αβέβαιες», είπε, προσθέτοντας: «Αν και η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη ανέκαμψε στο τρίτο τρίμηνο, η ανάκαμψη παραμένει ατελής, αβέβαιη και ανομοιόμορφη. Η καταναλωτική δαπάνη έχει ανακάμψει, αλλά οι καταναλωτές παραμένουν επιφυλακτικοί λόγω της ανησυχίας για τις προοπτικές των θέσεων εργασίας και των εισοδημάτων τους. Αντίστοιχα, οι επιχειρηματικές επενδύσεις αυξάνονται, αλλά η ασθενέστερη ζήτηση και η αυξημένη αβεβαιότητα συνεχίζουν να επηρεάζουν αρνητικά τα επιχειρηματικά σχέδια των εταιρειών».

Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε η επικεφαλής της ΕΚΤ, «τα σχήματα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και οι εθνικές εγγυήσεις για τραπεζικά δάνεια παραμένουν πολύ σημαντικοί παράγοντες για τη μείωση της αβεβαιότητας και του αντίκτυπου της πανδημίας». Η υγειονομική κρίση «θα συνεχίσει να επιβαρύνει την οικονομική δραστηριότητα και δημιουργεί καθοδικούς κινδύνους για τις οικονομικές προοπτικές», είπε, τονίζοντας ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ «συνεχίζει να είναι έτοιμο να προσαρμόσει όλα τα εργαλεία τους με τον ενδεδειγμένο τρόπο» και ότι «θα εξετάσει προσεκτικά όλα τα νέα στοιχεία, περιλαμβανομένων των εξελίξεων στη συναλλαγματική ισοτιμία αναφορικά με τις συνέπειές τους για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές του πληθωρισμού».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα