Λεπέν: Οι Τραμπ, Πούτιν και εγώ μπορούμε να φέρουμε ‘παγκόσμια ειρήνη’

default image

"Καλή για την παγκόσμια ειρήνη" η τριάδα Τραμπ - Πούτιν - Λεπέν, κατά την ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας και υποψήφιας στις προεδρικές εκλογές του 2017

Ανοίγοντας την Τετάρτη την εκστρατεία της για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2017, η ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Μαρίν Λεπέν τόνισε ότι πιθανή εκλογή της θα δημιουργήσει μαζί με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, μια τριάδα που “θα είναι καλή για την παγκόσμια ειρήνη”.

Η 48χρονη Λεπέν, με αντιευρωπαϊκές και αντιμεταναστευτικές ιδέες, ήταν η μοναδική εκπρόσωπος της γαλλικής πολιτικής σκηνής που υποστήριξε τον Τραμπ στις εκλογές των ΗΠΑ. Το κόμμα της, το Εθνικό Μέτωπο ελπίζει ότι η νίκη Τραμπ σε συνδυασμό με το Brexit, μπορεί να οδηγήσει σε κάτι αντίστοιχο στη Γαλλία.

“Υπάρχει ένα παγκόσμιο κίνημα. Ένα παγκόσμιο κίνημα που απορρίπτει την ανεξέλεγκτη παγκοσμιοποίηση, τον καταστροφικό υπερ-φιλελευθερισμό, την εξάλειψη των εθνικών κρατών, την εξαφάνιση των συνόρων”, δήλωσε η Λεπέν.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Λεπέν περνάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών τον Απρίλιο και τον Μάιο αλλά στη συνέχεια χάνει από τον βασικό υποψήφιο της κεντροαριστεράς. Η αποτυχία, ωστόσο, των δημοσκόπων να προβλέψουν την νίκη Τραμπ ή το Brexit στο δημοψήφισμα του προηγούμενου Ιουνίου, προκαλεί αμφιβολίες κατά πόσο τα προαναφερόμενα είναι αξιόπιστα.

Ερωτηθείσα για το αν οι δημοσκοπήσεις αποδειχτούν λάθος και αποτελέσει τριάδα ηγετών μαζί με τον Πούτιν, ο οποίος έχει προκαλέσει την αντίδραση των Ευρωπαίων για την υποστήριξη της συριακής κυβέρνησης κόντρα στους υποστηριζόμενους από τη Δύση αντάρτες στο Χαλέπι, και τον Τραμπ, ο οποίος όπως και αυτή προωθεί το αντιμεταναστευτικό συναίσθημα για να κερδίσει δημοτικότητα, η Λεπέν απάντησε: “Αυτό θα ήταν καλό για την παγκόσμια ειρήνη. Αν γίνω πρόεδρος, η Γαλλία θα έχει καλές σχέσεις με τη Ρωσία”.

Η Λεπέν υποστήριξε ότι θα επαναφέρει τους ελέγχους στα σύνορα της χώρας και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για διενέργεια δημοψηφίσματος για να φύγει η Γαλλία από την ΕΕ.

Στην ίδια εκδήλωση, δόθηκε στη δημοσιότητα η αφίσα της εκστρατείας της, η οποία δείχνει ένα μπλε τριαντάφυλλο με το σλόγκαν “Μαρίν για πρόεδρος. Στο όνομα του λαού”.

Αξίζει σημειωθεί ότι στην εν λόγω αφίσα δεν αναγράφεται ούτε το όνομα του κόμματος, ούτε το λογότυπό του, ούτε το επώνυμό της. Όλα αυτά σε μια προσπάθεια να “απαλύνει” την εικόνα του κόμματος και να διευρύνει την απήχησή της.

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα