Βερολίνο: Ιδιαίτερη προσοχή από τους κατοίκους – Αναφορές για λιοντάρι που τελικά μάλλον είναι… αγριογούρουνο

Βερολίνο: Ιδιαίτερη προσοχή από τους κατοίκους – Αναφορές για λιοντάρι που τελικά μάλλον είναι… αγριογούρουνο
Λέαινα AP

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί οι κάτοικοι στα περίχωρα του Βερολίνου συμβουλεύουν οι αρχές της Γερμανίας, μετά από εντοπισμό ζώου. Παρά τις αρχικές πληροφορίες ότι επρόκειτο για λιοντάρι, νέα στοιχεία δείχνουν πως είναι αγριογούρουνο.

Να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, μετά από τις αρχικές αναφορές για θέαση λιονταριού σε προάστιο του Βερολίνου, κλήθηκαν οι κάτοικοι της γερμανικής πρωτεύουσας. Πιθανότατα η υπόθεση αφορά μια λέαινα, όπως μεταδίδει ο Guardian.

UPDATE: Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της γερμανικής αστυνομίας, μετά από έρευνα τα στοιχεία δείχνουν ότι τελικά δεν πρόκειται για λιοντάρι αλλά για αγριογούρουνο.

Η αστυνομία του Βραδεμβούργου συμβούλεψε τους ανθρώπους που ζουν στις συνοικίες Kleinmachnow, Stahnsdorf και Teltow, κοντά στην γερμανική πρωτεύουσα, να μην περπατούν στο δάσος και να κρατούν τα κατοικίδια ή ζώα φάρμας τους σε εσωτερικούς χώρους. Στους παιδικούς σταθμοί επετράπη να ανοίξουν, χωρίς όμως να παίζουν τα παιδιά σε εξωτερικούς χώρους.

Οι αρχές χρησιμοποιούν ελικόπτερα για να εντοπίσουν το ζώο, το οποίο βρισκόταν σε δασώδη περιοχή. Ένας κτηνίατρος και δύο ένοπλοι κυνηγοί έλαβαν εντολή, αν εντοπίσουν το θηλυκό λιοντάρι, είτε να το αναισθητοποιήσουν είτε να το σκοτώσουν.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βραδεμβούργου, Daniel Kiep, δήλωσε ότι “γύρω στα μεσάνυχτα λάβαμε μια ειδοποίηση που δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε. Δύο περαστικοί εντόπισαν ένα ζώο να κυνηγά ένα άλλο. Το ένα ήταν αγριογούρουνο και το άλλο έμοιαζε να είναι μια μεγάλη γάτα, ένα λιοντάρι. Οι δύο άνδρες κατέγραψαν ένα βίντεο στα τηλέφωνά τους και ακόμη και έμπειροι αστυνομικοί έπρεπε να επιβεβαιώσουν ότι μάλλον έχουμε να κάνουμε με λιοντάρι”.

Ο διευθυντής ενός τσίρκου στην περιοχή Teltow είπε στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ότι δεν γνώριζε για κανένα λιοντάρι που να βρισκόταν σε τσίρκο ή σε ιδιωτικό ζωολογικό κήπο στην περιοχή και είπε ότι το ζώο μπορεί να είναι ένας κακώς αναγνωρισμένος καυκάσιος ποιμενικός σκύλος.

“Ούτε σε πάρκο ζώων, σε ζωολογικό κήπο ούτε σε τσίρκο λείπει ένα τέτοιο ζώο”, είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα