Λίστα 212 σελίδων με τα ονόματα νεκρών στη Γάζα – Πίσω από κάθε αριθμό και μία ιστορία

Διαβάζεται σε 2'
Israel Palestinians Gaza Death Toll
Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα 2023 Mohammed Dahman/AP Photo

Περισσότεροι από 7.000 είναι οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τις ισραηλινές επιδρομές που μαίνονται εδώ και 20 ημέρες. Στη δημοσιότητα λίστα 212 σελίδων με τα στοιχεία των θυμάτων.

Την απόφαση να δημοσιοποιήσει τα ονόματα τουλάχιστον 7.000 Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, ώστε “όλος ο κόσμος να γνωρίζει την αλήθεια για τον πόλεμο γενοκτονίας που διαπράττει η κατοχή εναντίον του λαού μας” πήρε το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

“Ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι πίσω από κάθε αριθμό κρύβεται η ιστορία ενός ατόμου του οποίου το όνομα και η ταυτότητα είναι γνωστά”.

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων το υπουργείο Υγείας δίνοντας στη δημοσιότητα τη λίστα με τα στοιχεία ταυτότητας των 7.028 ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών στις 7 Οκτωβρίου.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχαν αμφισβητήσει δημοσίως τους τραγικούς απολογισμούς που δίνουν στη δημοσιότητα οι ελεγχόμενες από τη Χαμάς αρχές.

Ως “απάντηση” έτσι στις αμφισβητήσεις, το υπουργείο Υγείας της Γάζας έδωσε στη δημοσιότητα λίστα 212 σελίδων, με τα ονόματα των θυμάτων.

Νωρίτερα είχε ανακοινώσει πως μέχρι στιγμής 7.028 άνθρωποι, εκ των οποίων 2.913 παιδιά και 1.709 γυναίκες, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών στις 7 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, 18.484 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς διανύει την 20ή ημέρα και είναι ο φονικότερος μετά την απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων από τον παλαιστινιακό θύλακα το 2005, δύο χρόνια προτού η ισλαμιστική οργάνωση ανέβει στην εξουσία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα