Λίβανος: Ανασύρθηκε η σορός του Χασάν Νασράλα

Διαβάζεται σε 2'
Υποστηρικτές της Χεζμπολάχ κρατούν πορτραίτο του ηγέτη της, Χασάν Νασράλα
Υποστηρικτές της Χεζμπολάχ κρατούν πορτραίτο του ηγέτη της, Χασάν Νασράλα AP/Hussein Malla

Ανασύρθηκε η σορός του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια θανάτου του.

Η σορός του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ανασύρθηκε από το σημείο της ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης στα νότια προάστια της Βηρυτού και είναι άθικτη, όπως μετέδωσε το Reuters την Κυριακή (29/9/).

Αν και η ανακοίνωση που εξέδωσε χτες, Σάββατο (28/9), η Χεζμπολάχ, με την οποία που επιβεβαίωσε τον θάνατο του Νασράλα, δεν ανέφερε πώς ακριβώς σκοτώθηκε ούτε πότε θα γίνει η κηδεία του, οι δύο πηγές που επικαλείται το Reuters, φέρεται να υποστήριξαν ότι το σώμα του Λιβανέζου ηγέτη δεν φέρει απευθείας τραύματα ενώ η αιτία θανάτου του ήταν ένα αμβλύ τραύμα από τη δύναμη της έκρηξης.

Υπενθυμίζεται ότι την ώρα των βομβαρδισμών, ο Χασάν Νασράλα και άλλοι ανώτεροι ηγέτες της Χεζμπολάχ συγκεντρώνονταν σε ένα καταφύγιο, περίπου 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, σε μία γειτονιά εργατικής τάξης στο νότιο τμήμα της Βηρυτού.

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία χτύπησε το καταφύγιο με βόμβες περίπου 80 τόνων, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Η επίθεση έγινε με μια σειρά χρονομετρημένων, αλυσιδωτών εκρήξεων που είχαν σκοπό να διεισδύσουν στο υπόγειο καταφύγιο, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματικός του ισραηλινού στρατού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα