Λίβανος: Μπαράζ εκρήξεων σε βομβητές, ασυρμάτους και ηλιακά πάνελ

Διαβάζεται σε 2'
Τραυματίες σε νοσοκομείο του Λιβάνου μετά τις εκρήξεις
Τραυματίες σε νοσοκομείο του Λιβάνου μετά τις εκρήξεις AP Photo Hussein Malla

Μετά τις τελευταίες πολύνεκρες εκρήξεις σε βομβητές και ασυρμάτους, εκρήξεις σημειώθηκαν και σε ηλιακά πάνελ κατοικιών στο Λίβανο.

Αρκετά ηλιακά συστήματα ενέργειας εξερράγησαν σε σπίτια ανθρώπων σε ολόκληρο τον Λίβανο, σύμφωνα με το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τραυματίζοντας τουλάχιστον ένα κορίτσι στην πόλη αλ Ζαχράνι, νότια της χώρας.

Εικόνες από ανατιναγμένα ηλιακά πάνελ, συσκευές ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων και άλλες συσκευές κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν και δεν ήταν σαφές αν ανατινάχθηκαν από μόνα τους ή απλώς βρίσκονταν κοντά σε ασυρμάτους που ανατινάχθηκαν.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, ενώ οι τραυματιοφορείς έσπευδαν να απομακρύνουν τραυματίες από τις πληγείσες περιοχές, μια ομάδα ανδρών επιτέθηκε σε ειρηνευτική περίπολο του ΟΗΕ που διέσχιζε την πόλη της Τύρου στο νότιο Λίβανο.

Όπως μετέδωσε ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου, περισσότερα από 30 ασθενοφόρα έχουν αναπτυχθεί σε “πολλαπλές εκρήξεις” στο νότιο και ανατολικό τμήμα της χώρας.

Σε ανάρτησή του στο Χ, ανέφερε ότι 50 επιπλέον ασθενοφόρα έχουν τεθεί σε επιφυλακή για να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις διάσωσης και εκκένωσης.

Ένα βίντεο έδειξε άνδρες να πετούν πέτρες εναντίον δύο τεθωρακισμένων οχημάτων προσωπικού της Unifil στην πλευρά μιας από τις κύριες οδικές αρτηρίες της πόλης του νότιου Λιβάνου.

Ο εκπρόσωπος της Unifil, Andrea Teneti, δήλωσε στον Guardian: “Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο αυτή τη στιγμή. Οι λιβανέζικες ένοπλες δυνάμεις επενέβησαν, αλλά πρόκειται για σοβαρή παραβίαση της ελευθερίας των μετακινήσεών μας”.

Πρόσθεσε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές.

Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται μόλις λίγα λεπτά μετά τις εκρήξεις φορητών ασυρμάτων που σημειώθηκαν σε πολλές πόλεις του Λιβάνου, από τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 9 άνθρωποι και τραυματίστηκαν εκατοντάδες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα