Λίβανος: Η στιγμή της έκρηξης φορητών ασυρμάτων σε κηδεία

Διαβάζεται σε 2'
Κηδεία μαχητών της Χεζμπολάχ σε νότιο προάστιο της Βηρυτού
Κηδεία μαχητών της Χεζμπολάχ σε νότιο προάστιο της Βηρυτού 2024 Bilal Hussein/AP Photo

Από νέες εκρήξεις φορητών ασυρμάτων που χρησιμοποιούνται από τη Χεζμπολάχ αμαυρώθηκε κηδεία στον Λίβανο. Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης.

Εικόνες χάους, πανικού και φόβου διαδραματίστηκαν νωρίτερα σε πολλές πόλεις του Λιβάνου, όταν σημειώθηκαν νέες εκρήξεις φορητών ασυρμάτων, λίγες ώρες μετά την ευρεία επίθεση κατά την οποία εξερράγησαν βομβητές που χρησιμοποιούνταν κυρίως από μέλη της Χεζμπολάχ, τραυματίζοντας πάνω από 2.800 άτομα και σκοτώνοντας 12

Από τις νέες εκρήξεις ασύρματων πομποδεκτών (γουόκι-τόκι) που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν στο στομάχι και στα χέρια, με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία να μεταδίδουν πως πολλαπλές εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα, Τετάρτη (18/09) στον τόπο της κηδείας τριών μελών της Χεζμπολάχ και ενός παιδιού που σκοτώθηκαν από εκρηκτικούς βομβητές την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Associated Press που βρίσκονταν στο σημείο.

Βίντεο που κάνουν τις τελευταίες ώρες τον γύρο το διαδικτύου δείχνουν τη στιγμή της έκρηξης που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια κηδείας στον Λίβανο αλλά και τον πανικό που επικράτησε, καθώς οι παρευρισκόμενοι έτρεχαν να ξεφύγουν υπό τον φόβο νέων εκρήξεων. Στα πλάνα που μεταδόθηκαν διακρίνεται ένας μαχητής της Χεζμπολάχ να πέφτει τραυματισμένος στο έδαφος.

Πολυάριθμες άλλες εκρήξεις αναφέρθηκαν στη Βηρυτό και σε ολόκληρο το Λίβανο – ορισμένες από αυτές σε διαμερίσματα και σπίτια.

Τουλάχιστον 30 ασθενοφόρα έχουν αναπτυχθεί, αναφέρει ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου, λέγοντας πως οι ομάδες του ανταποκρίνονται σε “πολλαπλές εκρήξεις σε διάφορες περιοχές”, μεταξύ άλλων στα νότια και ανατολικά της χώρας.

Ορισμένοι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας και του Μπααλμπέκ, που βρίσκεται στην κοιλάδα Μπεκάα. Σύμφωνα με άλλη πηγή που επικαλέστηκε το πρακτορείο του Λιβάνου, ένας βομβητής εξερράγη μέσα σε ένα αυτοκίνητο κοντά σε ένα νεκροταφείο, στη νότια Μπεκάα.

Οι νέες εκρήξεις σημειώθηκαν ενώ ο Λίβανος εξακολουθεί να “βράζει” από οργή μετά τις βομβιστικές επιθέσεις με βομβητές που σημειώθηκαν χθες, Τρίτη, οι οποίες φαίνεται να ήταν μια σύνθετη ισραηλινή επίθεση με στόχο μέλη της Χεζμπολάχ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα