Λίβανος: Στέλεχος της Φάταχ ο στόχος του βομβαρδισμού του Ισραήλ

Διαβάζεται σε 2'
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο νότιο Λίβανο, όπως φαίνεται από το βόρειο Ισραήλ
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο νότιο Λίβανο, όπως φαίνεται από το βόρειο Ισραήλ 2024 Leo Correa/AP Photo

Υψηλόβαθμο στέλεχος συνασπισμού παλαιστινιακών ένοπλων ομάδων που πρόσκεινται στη Φατάχ στόχευε το χθεσινό ισραηλινό πλήγμα στον καταυλισμό. Αναφορές ότι σκοτώθηκε ο γιος του.

Αξιωματούχος σε παλαιστινιακό καταυλισμό προσφύγων δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως στόχος του βομβαρδισμού που εξαπέλυσε το Ισραήλ νωρίτερα στη Σιδώνα, στον νότιο Λίβανο, ήταν το σπίτι παλαιστινίου αξιωματούχου πρώτης γραμμής.

Η ισραηλινή επιδρομή είχε στόχο το σπίτι του γιου του Μουνίρ αλ Μάκντα (Munir al-Maqdah)” στον καταυλισμό παλαιστινίων προσφύγων Άιν αλ Χίλουα, εξήγησε η πηγή αυτή, η οποία εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Δεν είναι ως αυτό το στάδιο σαφές αν ο Μουνίρ Μάκντα, που οι αρχές του Ισραήλ θεωρούν τον ηγέτη του λιβανικού παραρτήματος του ένοπλου βραχίονα της παλαιστινιακής Φάταχ, βρισκόταν μέσα στο σπίτι ή όχι.

Σύμφωνα με το al jazeera ο Μάκντα φέρεται να επέζησε από την ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στο σπίτι του, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Mayadeen, επικαλούμενο παλαιστινιακή πηγή.

Ο γιος του αλ Μάκντα, Χασάν αλ Μάκντα, φέρεται να σκοτώθηκε στη βομβιστική επίθεση, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε αρκετούς ακόμη.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν ή πόσα θύματα υπήρξαν.

Αυτός ήταν ο πρώτος ισραηλινός βομβαρδισμός στον καταυλισμό με μεγάλο υπερπληθυσμό, έναν από τους πολλούς όπου ζουν Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στον Λίβανο, αφότου άρχισαν οι ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στη Χεζμπολά και τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, πριν από σχεδόν έναν χρόνο, την 8η Οκτωβρίου 2023, την επομένη του ξεσπάσματος του πολέμου ανάμεσα στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ποιος είναι ο Μουνίρ Μάκντα

Ο αλ Μάκντα είναι ταξίαρχος της Ταξιαρχίας των Μαρτύρων al-Aqsa στο Λίβανο, ενός συνασπισμού παλαιστινιακών ένοπλων ομάδων που πρόσκεινται στη Φατάχ, σύμφωνα με αναφορές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα