LIVE η πρώτη ομιλία του Βασιλιά Κάρολου Γ’ στο βρετανικό κοινοβούλιο

LIVE η πρώτη ομιλία του Βασιλιά Κάρολου Γ’ στο βρετανικό κοινοβούλιο
Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ' απευθύνει ομιλία στο βρετανικό κοινοβούλιο Joe Giddens/Pool/AP Photo

Στο βρετανικό κοινοβούλιο θα απευθυνθεί για πρώτη φορά ο βασιλιά Κάρολος Γ'. Τα συλλυπητήρια του νομοθετικού σώματος προς το νέο μονάρχη θα διατυπώσουν οι Πρόεδροι της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ θα απευθυνθεί και στα δύο σώματα για πρώτη φορά ως ηγεμόνας τη Δευτέρα (12/9), λαμβάνοντας χαιρετισμούς από τους προέδρους και των δύο σωμάτων.

Στο πλαίσιο της επίσημης περιόδου πένθους, ο βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική σύζυγος, Καμίλα, θα φτάσουν στο παλάτι του Westminster Hall όπου οι Πρόεδροι της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων θα διατυπώσουν τα συλλυπητήρια του νομοθετικού σώματος προς το νέο μονάρχη.

Παρακολουθήστε LIVE την ομιλία:

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Sir Lindsay Hoyle, και ο πρόεδρος των Λόρδων, Lord John McFall of Alcluith, θα απευθύνουν χαιρετισμό εκ μέρους των βουλευτών και των ομότιμων.

Στη συνέχεια θα υπάρξει αντιφώνηση από το Κάρολο.

Έπειτα, ο βασιλιάς και η σύζυγος του θα αναχωρήσουν μετά αεροπορικώς για το Εδιμβούργο. Ο Κάρολος θα λάβει το Κλειδί της Πόλης στο προαύλιο του Παλατιού του Hollyroodhouse, όπου βρίσκεται από χθες η σορός της βασίλισσα Ελισάβετ.

Οι βουλευτές και οι ομότιμοι αναμένεται να παρευρεθούν στο Westminster Hall για την παρουσίαση, ενώ θα παρευρεθούν επίσης μέλη των νομοθετικών σωμάτων της Βόρειας Ιρλανδίας, της Σκωτίας και της Ουαλίας.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο βασιλιάς και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα ακολουθήσουν το φέρετρο σε μια πομπή κατά μήκος του Βασιλικού Μιλίου προς τον Καθεδρικό Ναό του St Giles.

Το φέρετρο, καλυμμένο με τη σκωτσέζικη σημαία και με ένα μπουκέτο λουλούδια, θα τεθεί σε αγρυπνία στον καθεδρικό ναό του St Giles.

Η σημερινή θρησκευτική τελετή στον καθεδρικό ναό του St Giles θα πραγματοποιηθεί παρουσία του βασιλιά Καρόλου Γ’ και της συζύγου του. Θα έχει προηγηθεί η επίσκεψή τους στο Westminster Hall, όπου και θα συναντηθούν με τα μέλη του κοινοβουλίου και των λόρδων, ώστε να δεχτούν τα συλλυπητήριά τους.

Θα τελεστεί λειτουργία και στη συνέχεια η Βασίλισσα θα αναπαυθεί εκεί μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, επιτρέποντας στα μέλη του κοινού να αποτίσουν τον ύστατο φόρο τιμής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα