Lufthansa: Παγκόσμιο χάος λόγω τεχνικής βλάβης

Lufthansa: Παγκόσμιο χάος λόγω τεχνικής βλάβης
Lufthansa Airbus iStock

Τεχνική βλάβη στο σύστημα πληροφορικής της Lufthansa έχει προκαλέσει χάος στα δρομολόγια της εταιρείες, με δεκάδες πτήσεις να παρουσιάζουν μεγάλες καθυστερήσεις ενώ αρκετές ακόμα έχουν ακυρωθεί.

Εκπρόσωπος της Lufthansa ανέφερε τεχνική βλάβη στο σύστημα της αεροπορικής εταιρείας, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν μαζικές καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, η εταιρεία, με ανακοίνωσή της στο Twitter, ενημέρωσε το κοινό για το πρόβλημα και εξήγησε ότι η διαδικασία Check-in θα γίνεται χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο ωστόσο είναι απολύτως απαραίτητο για την απογείωση των αεροσκαφών.

Επιπλέον, οι εσωτερικές πτήσεις στη Γερμανία έχουν ακυρωθεί και οι επιβάτες λαμβάνουν οδηγίες για μετακίνησή τους με τους σιδηροδρόμους. Σύμφωνα με τη Lufthansa, δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η έκταση του προβλήματος ούτε μπορεί να προβλεφθεί ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την αποκατάσταση της λειτουργίας του συστήματος.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, όλα τα αεροσκάφη που ήταν να προσγειωθούν στη Φρανκφούρτη έχουν ανακατευθυνθεί προς άλλους προορισμούς, όπως η Κολωνία, το Ντίσελντορφ και τη Νυρεμβέργη ενώ στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης έχουν εγκλωβιστεί επιβάτες και προσωπικό.

Εκπρόσωπος του συγκεκριμένου αεροδρομίου δήλωσε ότι “η εταιρεία εργάζεται εντατικά για την εξεύρεση λύσης”.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι μετοχές της Lufthansa μειώθηκαν κατά 1,2% μετά τη βλάβη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα