Μάγχη: Τρεις νεκροί μετανάστες σε βύθιση λέμβου – Διασώθηκαν 45

Διαβάζεται σε 2'
Μάγχη: Τρεις νεκροί μετανάστες σε βύθιση λέμβου – Διασώθηκαν 45
Φωτογραφία αρχείου AP Photo Daniele La Monaca

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα υπερφορτωμένο σκάφος μεταναστών βυθίστηκε στη Μάγχη το πρωί της Τετάρτης (22/10).

Τραγωδία σημειώθηκε στη Μάγχη την Τετάρτη (23/10), μετά από βύθιση λέμβου στην οποία επέβαιναν μετανάστες με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Οι γαλλικές ναυτικές αρχές δήλωσαν ότι 45 άνθρωποι διασώθηκαν, ενώ η επιχείρηση διάσωσης εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δύο βάρκες και ένα ελικόπτερο χρησιμοποιήθηκαν στην αποστολή διάσωσης, μαζί με μια ιατρική ομάδα που δημιουργήθηκε στο Καλαί. Οι διασωθέντες φροντίζονται από τις υπηρεσίες διάσωσης ξηράς και τη συνοριακή αστυνομία, ενώ η έρευνα για άλλους που μπορεί να παραμένουν χαμένοι στη θάλασσα συνεχίζεται, πρόσθεσαν οι αρχές.

Το 2024 έχει ήδη γίνει το πιο θανατηφόρο έτος σχετικά με τις διελεύσεις μεταναστών στη Μάγχη, σύμφωνα με μια υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών.

Στις 18 Οκτωβρίου, 647 μετανάστες διέσχισαν τη Μάγχη με 10 μικρά σκάφη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ατόμων που έφτασαν το 2024 στη Βρετανία σε 28.204. Το ποσοστό είναι σχεδόν 8% υψηλότερο από ό,τι στο ίδιο σημείο πέρυσι, αλλά κατά 25% χαμηλότερο σε σχέση με το έτος αιχμής του 2022. Ο πρωθυπουργός Sir Keir Starmer δήλωσε ότι θα λάβει σκληρότερα μέτρα για να «συντρίψει» τις συμμορίες που διακινούν λαθραία άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα