Μαϊάμι: Στους 24 οι νεκροί από την κατάρρευση – Κατεδαφίζεται το υπόλοιπο κτίριο λόγω “Έλσα”

Μαϊάμι: Στους 24 οι νεκροί από την κατάρρευση – Κατεδαφίζεται το υπόλοιπο κτίριο λόγω “Έλσα”
Τα συντρίμμια του 12ώροφου κτιρίου που κατέρρευσε στο Μαϊάμι © 2021 Gerald Herbert / AP IMAGES

Ο ερχομός της τροπικής καταιγίδας "Έλσα" στην Φλόριντα επισπεύδει την κατεδάφιση του τμήματος του κτιρίου που παρέμεινε όρθιο, την ίδια στιγμή που ο απολογισμός των νεκρών αυξάνεται.

Αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση του πολυώροφου κτιρίου στο Μαϊάμι της Φλόριντα, στις 24 Ιουνίου, με τις τοπικές αρχές να ανακοινώνουν πως ακόμη δυο νεκροί ανασύρθηκαν σήμερα από τα ερείπια του 12ώροφου Champlain Towers South, ανεβάζοντας στους 24 τον επίσημο απολογισμό των νεκρών, ενώ 124 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται.

Τα συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες στον τόπο της καταστροφής εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα, ενώ μέχρι στιγμής κανένας επιζών δεν έχει ανασυρθεί από τα ερείπια.

Κατεδαφίζεται και το υπόλοιπο μέρος του κτιρίου που παρέμεινε όρθιο λόγω… Έλσα

Αύριο, Κυριακή (4/7) ενδέχεται να πραγματοποιηθεί η κατεδάφιση και του τμήματος του κτιρίου που παρέμεινε όρθιο μετά την κατάρρευση μέρους του συγκροτήματος διαμερισμάτων κοντά στο Μαϊάμι Μπιτς, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 24 άνθρωποι συνολικά.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση πρόκειται να συμβεί σύμφωνα με το ΑΠΕ, σε μια προσπάθεια να γκρεμιστεί η ασταθής κατασκευή πριν από την έλευση της τροπικής καταιγίδας Έλσα στη Φλόριντα. Η τροπική καταιγίδα ενισχύθηκε το πρωί της Παρασκευής (02/07) σε κυκλώνα και απειλεί τα νησιά της Καραϊβικής, ενώ σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρατήρησης των κυκλώνων (NHC), που εδρεύει στο Μαϊάμι, έχουν καταγραφεί άνεμοι ταχύτητας 120 χλμ/ώρα με ριπές, που θα μπορούσαν να φθάσουν σχεδόν τα 140 χιλιόμετρα/ώρα.

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής του Μαϊάμι δήλωσε ότι “η κατεδάφιση του υπόλοιπου κτιρίου πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν διότι η τροπική καταιγίδα Ελσα προβλέπεται να χτυπήσει την Φλόριντα την Δευτέρα”, ενώ η δήμαρχος της Κομητείας, Μαϊάμι-Ντέιντ Ντανιέλα Λεβίν Κάβα δήλωσε ότι οι οικογένειες των θυμάτων ενημερώθηκαν για την προοπτική αυτή και «κατανοούν».

Μάλιστα, οι ανησυχίες για την επικινδυνότητα του τμήματος του συγκροτήματος που παραμένει όρθιο διέκοψαν τις επιχειρήσεις έρευνας για το μεγαλύτερο μέρος της Πέμπτης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα