Μάικλ Μόσλεϊ: Η στιγμή που το συνεργείο της ΕΡΤ τον εντοπίζει νεκρό

Διαβάζεται σε 4'
Μάικλ Μόσλεϊ: Η στιγμή που το συνεργείο της ΕΡΤ τον εντοπίζει νεκρό
GLOMEX/ΕΡΤ

Συνεργείο της ΕΡΤ που επέβαινε σε βάρκα μαζί με τον δήμαρχο Σύμης κατάφεραν να βρουν, δυστυχώς νεκρό, των παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ. Το ρολόι του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον εντοπισμό του.

Στη θλίψη έχει βυθιστεί το νησί της Σύμης μετά τον εντοπισμό του 67χρονου Μάικλ Μόσλεϊ, που βρέθηκε νεκρός, λίγο πριν από τις έντεκα το πρωί της Κυριακής, λίγα μέτρα από την παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Ο παρουσιαστής του BBC εντοπίστηκε τελικά νεκρός όταν ο δήμαρχος του νησιού μαζί με τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ που επέβαιναν σε βάρκα εντόπισαν από το ρολόι που γυάλιζε στον ήλιο, ένα πτώμα, σε δύσβατο και βραχώδες σημείο στην Αγία Μαρίνα.

«Μαζί με τον συνάδελφο Αντώνη Μυστιλόγλου εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια. Μακάρι τα πράγματα να ήταν καλύτερα και να δίναμε στην οικογένεια μια άλλη εικόνα» είπε ο δημοσιογράφος του EΡΤΝews, Aριστείδης Μιαούλης, σύμφωνα με τη ΕΡΤ, που εδώ και μέρες κατέγραφε τις έρευνες για τον άτυχο βρετανό στο νησί.

Πλέον στη Σύμη έχει φτάσει ιατροδικαστής που ερευνά τα αίτια και το χρόνο του θανάτου του 67χρονου βρετανού παρουσιαστή.

Περιγράφοντας πώς το τηλεοπτικό συνεργείο του EΡΤΝews βρέθηκε στο σημείο, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, όπου και εντοπίστηκε νεκρός ο 67χρονος περιέγραψε το πώς έφτασαν στην απόφαση να ναυλώσουν ένα καΐκι για να κατευθυνθούν προς το σημείο των ερευνών, κοντά σε ένα σπήλαιο.

«Όλοι οι δημοσιογράφοι, Έλληνες και ξένοι, πήγαμε με το καΐκι πάρα πολύ κοντά στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας» ανέφερε ο δημοσιογράφος λέγοντας ότι είχαν το νου τους στην ακτογραμμή μήπως και εντοπίσουν κάποιο ίχνος του αγνοούμενου, σύμφωνα και με τις οδηγίες των Αρχών.

Πλέον, η νεκροψία νεκροτομή αναμένεται να ρίξει «φως» στα αίτια θανάτου του 67χρονου. Τα βρετανικά δίκτυα που έχουν στείλει απεσταλμένους στη Σύμη διέκοψαν τη ροή του προγράμματος τους, για να μεταδώσουν την είδηση για ένα από τα πιο αγαπητά και προβεβλημένα πρόσωπα της βρετανικής τηλεόρασης.

Αποκλείει την εγκληματική ενέργεια ο ιατροδικαστής

Αποκλείει την εγκληματική ενέργεια σε πρώτη φάση ο ιατροδικαστής που εξέτασε το σώμα του 67χρονου Μάικλ Μόσλεϊ. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, είναι σε κατάσταση προχωρημένη η σήψη και δεν μπορεί να διαπιστώσει αιτία θανάτου, μακροσκοπικά, ούτε αν έπεσε από τα βράχια, ωστόσο δεν βλέπει χτυπήματα από το λίγο που μπορεί να διακρίνει.

«Ακολούθησε το δρομολόγιο το οποίο επιβεβαιώνουν οι κάμερες. Το επιβεβαιώνουν όσοι τον είδαν να περνάει από δω. Αυτός ο άνθρωπος πηγαίνοντας προς την παραλία, για να προσπεράσει την περίφραξη, είτε ζαλίστηκε ή είτε κάτι συνέβη με την καρδιά του» δήλωσε ο δημοσιογράφος του EΡΤΝews. «Φαίνεται καθαρά το χέρι του, που φοράει το ρολόι, να είναι ακουμπισμένο στο στήθος». Με αυτόν τον τρόπο, όπως τόνισε, επιβεβαιώνονται τα όσα δήλωσε χθες στις αστυνομικές Αρχές η σύζυγός του και ενδεχομένως να δείχνει ότι υπήρξε κάποιο παθολογικό πρόβλημα.

Βρέθηκε από το ρολόι που γυάλιζε

«Επιστρέφοντας προς την Αγία Μαρίνα, ο συνάδελφος, ο Αντώνη Μυστιλόγλου εξακολουθούσε να έχει την κάμερα ανοιχτή και να “στοχεύει” στην παραλία. Όταν λοιπόν φτάσαμε και ετοιμαστήκαμε να σας στείλουμε το υλικό […], ο Αντώνης έρχεται και λέει “παιδιά τον βρήκα”» εξιστόρησε ο απεσταλμένος του ΕΡΤΝews.

«Κοιτάζοντας τα πλάνα που ήταν έτοιμα να σταλούν στην Αθήνα, βρήκαμε ότι κάτι γυάλιζε» είπε λέγοντας ότι πλάι τους ήταν και ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του EΡΤΝews ήταν δύσκολος ο εντοπισμός του 67χρονου γιατί τα ρούχα του είχαν αλλοιωθεί από τον ήλιο.

«Οι επόμενες κινήσεις ήταν να έλθει εδώ το σκάφος του Λιμενικού και τους γιατρούς και τους διασώστες και εξετάζουν τη σορό του», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς για το εάν ο 67χρονος ήταν νεκρός εδώ και μέρες, όπως μετέδωσε το ΒΒC, απάντησε ότι προφανώς και έχασε τη ζωή του από την πρώτη μέρα της εξαφάνισης την περασμένη Τετάρτη.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα