Μακρόν: Του έστειλαν επιστολή με κομμένο δάχτυλο – Το φύλαξαν αστυνομικοί στο ψυγείο

Μακρόν: Του έστειλαν επιστολή με κομμένο δάχτυλο – Το φύλαξαν αστυνομικοί στο ψυγείο
Εμανουέλ Μακρόν AP Photo/Lewis Joly, Pool

Το μακάβριο πακέτο παρέλαβε η ασφάλεια ενώ δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Μέγαρο των Ηλυσίων. Έρευνα των αρχών για το πώς διέρρευσαν οι πληροφορίες και για τις κινήσεις των αξιωματούχων. Επί ποδός η Γαλλία για την Ημέρα της Βαστίλης.

Μια έρευνα ξεκίνησε τη Δευτέρα 10 Ιουλίου μετά την είδηση για αποστολή δέματος στο Μέγαρο των Ηλυσίων, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Valeurs Actuelles. Όπως αναφέρει η Le Figaro, το δέμα περιείχε τμήμα κομμένου ανθρώπινου δαχτύλου που φέρεται να ανήκει στον συντάκτη που υπέγραφε επιστολή με αποδέκτη τον Γάλλο Πρόεδρο.

Ο δράστης έγινε γνωστό πως αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα. Σε ερώτηση της Le Figaro, το Elysée απέφυγε να τοποθετηθεί επισήμως.

Σύμφωνα με το Valeurs, η επιστολή προς τον Μακρόν εστάλη μεταξύ Κυριακής 9 Ιουλίου και Δευτέρας 10 Ιουλίου, ενώ η έρευνα που “τρέχει” από τις αρχές αφορά τους αξιωματούχους που την παρέλαβαν. Αυτό γιατί το κομμένο τμήμα του δαχτύλου φέρεται να φυλάχθηκε σε ψυγείο από τους άνδρες της ασφάλειας που το βρήκαν, μαζί με το φαγητό τους. Πηγή της αστυνομίας επιβεβαίωσε στο Valeurs Actuelles την πληροφορία περί φύλαξης του δαχτύλου στο ψυγείο.

Εν συνεχεία το Élysée έκλεισε για κάποιες ώρες ενώ οι άνδρες της ασφάλειας που εντόπισαν το μακάβριο εύρημα, δεν προχώρησαν σε σύνταξη αναφοράς για το συμβάν. Επίσης, η έρευνα εστιάζει στο πώς διέρρευσαν οι “απόρρητες πληροφορίες” στον Τύπο.

Ο αποστολέας έχει ταυτοποιηθεί και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το γαλλικό site, έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις για να λάβει ιατρική μέριμνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να τεθεί στην κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση.

Εορτασμοί χωρίς ομιλία Μακρόν

Το περιστατικό έγινε λίγες ημέρες πριν τους εθνικούς εορτασμούς της 14ης Ιλουλίου για την άλωση της Βαστίλης. Μάλιστα, η γαλλική αστυνομία βρίσκεται επί ποδός καθώς αναμένονται νέες, μαζικές πορείες, μετά το πρόσφατο κύμα βίας που ξέσπασε στη χώρα στον απόηχο της δολοφονίας του 17χρονου Ναέλ από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια ελέγχου στις 27 Ιουνίου.

Ενόψει της εθνικής εορτής, και ενώ υπάρχουν ανησυχίες πως θα ξεσπάσουν νέα επεισόδια, η γαλλική κυβέρνηση κινητοποιεί 130.000 μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης. Ήδη εφαρμόζεται απαγόρευση της πώλησης και της χρήσης πυροτεχνημάτων σε εθνική κλίμακα και αρκετοί δήμοι ακύρωσαν εκτοξεύσεις πυροτεχνημάτων για λόγους ασφαλείας. Ο Εμ. Μακρόν δεν θα εκφωνήσει εξάλλου την παραδοσιακή ομιλία των γάλλων προέδρων που συνήθως αναμεταδίδεται απευθείας τηλεοπτικά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα