Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Πέθανε ο εμβληματικός Τόνι Νταν

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Πέθανε ο εμβληματικός Τόνι Νταν

Ο Τόνι Νταν, πρωταθλητής Ευρώπης με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1968 και ένας από τους κορυφαίους μπακ στην ιστορία των "Κόκκινων Διαβόλων", απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών.

λίψη στο αγγλικό ποδόσφαιρο σκόρπισε η είδηση του θανάτου του θρυλικού αριστερού μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τόνι Νταν. Ο Ιρλανδός παλαίμαχος αμυντικός, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, αγωνίστηκε στους “Κόκκινους Διαβόλους” για 13 χρόνια, συμβάλλοντας σε πολλές επιτυχίες της ομάδας.

Συγκεκριμένα, φόρεσε τη φανέλα της Γιουνάιτεντ σε 535 αναμετρήσεις, βοηθώντας τα μέγιστα στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων (1965, 1967), ενός Κυπέλλου Αγγλίας (1963), αλλά και ενός Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1968, απέναντι στην Μπενφίκα (4-1 στην παράταση).

 

Παράλληλα, μέτρησε 33 συμμετοχές με τη εθνική Ιρλανδίας, ενώ το 1969 αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής στη χώρα του. Στη Γιουνάιτεντ ήρθε επί Σερ Ματ Μπάσμπι, με τους διοικούντες τη Γιουνάιτεντ να προσφέρουν 5.000 λίρες στην ιρλανδική Σέλμπουρν για χάρη του, με την οποία είχε κατακτήσει το Κύπελλο την προηγούμενη σεζόν.

Ο Τόνι Νταν (αριστερά) στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του FA Cup το 1963

Η ανακοίνωση:

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα