Μάντσεστερ: Σάλος με βίντεο αστυνομικού που κλωτσά και πατά άνδρα στο κεφάλι – Σκληρές εικόνες

Διαβάζεται σε 3'
Μάντσεστερ: Σάλος με βίντεο αστυνομικού που κλωτσά και πατά άνδρα στο κεφάλι – Σκληρές εικόνες
printscreen X

Σοκαριστικές σκηνές αστυνομικής βίας στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ. Αστυνομικός κλώτσησε άνδρα στο πρόσωπο και του πάτησε το κεφάλι.

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι σκηνές αστυνομικής βίας που εκτυλίχθηκαν στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ. Σε βίντεο που διακινείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ένας άνδρας πεσμένος στο πάτωμα του αεροδρομίου ενώ γονατισμένη δίπλα του είναι μία γυναίκα – εικάζεται ότι είναι η μητέρα του – που φωνάζει.

Όταν ο άνδρας ανασηκώνει το κεφάλι του για να δει του αστυνομικούς που στέκονται όρθιοι δίπλα του, ένας έναστολος τον κλωτσά στο πρόσωπο και έπειτα με το πόδι του πατά δυνατά το κεφάλι του. 

Ο αστυνομικός φαίνεται να κρατάει ένα τέιζερ πάνω από τον άνδρα, ο οποίος είναι πεσμένος μπρούμυτα, πριν τον χτυπήσει δύο φορές, ενώ άλλοι αστυνομικοί φωνάζουν σε άλλους ανθρώπους που βρίσκονται στο σημείο να μείνουν πίσω και να μην μαγνητοσκοπούν με τα κινητά τους.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ δήλωσε ότι οι αξιωματικοί πυροβόλων όπλων δέχθηκαν επίθεση ενώ προσπαθούσαν να συλλάβουν κάποιον μετά από καυγά στον τερματικό σταθμό 2 του αεροδρομίου.

Ο αστυνομικός φαίνεται πως δεν αρκείται στην βία που έχει ασκήσει σε βάρος του άνδρα, που εξακολουθεί να βρίσκεται στο πάτωμα, και τον πατά στην πλάτη με το γόνατό του.

Λίγο πιο πίσω, σε καθίσματα αναμονής, βρίσκεται ένας άλλος άνδρας – χρήστες των social media αναφέρουν ότι είναι αδελφός του πρώτου- με τα χέρια ανασηκωμένα στον άερα, ο οποίος στη θέα του βίαιου σκηνικού φωνάζει στον αστυνομικό. Τότε ο ένστολος κινείται προς το μέρος του, του φωνάζει να ξαπλώσει κάτω και μόλις ο άνδρας γονατίζει στο έδαφος ο αστυνομικός τον κλωτσά, τον χτυπά και του περνά χειροπέδες.

Η απάντηση της αστυνομίας

Σε ανάρτησή της στο Χ η αστυνομία του Μάντσεστερ αναφέρει για το περιστατικό πως οι αστυνομικοί κλήθηκαν στο αεροδρόμιο έπειτα από αναφορές για διαπληκτισμό ατόμων.

Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να συλλάβουν έναν ύποπτο, τρεις ένστολοι δέχθηκαν βίαιη επίθεση και γροθιές μέχρι που έπεσαν στο πάτωμα. Μία γυναίκα αστυνομικός έσπασε τη μύτη της και άλλοι τρεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να λάβουν ιατρική περίθαλψη. «Καθώς οι αστυνομικοί ήταν αξιωματικοί με πυροβόλα όπλα, υπήρχε σαφής κίνδυνος κατά τη διάρκεια αυτής της επίθεσης να τους αφαιρεθούν τα όπλα», συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.

«Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν επί τόπου. Αναγνωρίζουμε τις ανησυχίες σχετικά με τη συμπεριφορά στο βίντεο η οποία εξετάζεται από τη διεύθυνση επαγγελματικών προτύπων της Υπηρεσίας».

Ο Amar Minhas από το Leeds περνούσε από τις αφίξεις όταν είδε τη βίαιη σκηνή να εκτυλίσσεται. Δήλωσε στο BBC ότι η αστυνομία είχε πλησιάσει έναν από τους άνδρες, γύρω στα 20, και του είπε ότι καταζητείται, πριν «τον κολλήσει στον τοίχο». Ένας άλλος άνδρας στη συνέχεια «άρχισε να επιτίθεται στην αστυνομία» και ακολούθησε καυγάς, είπε.

Ο άντρας που ήταν καθηλωμένος στον τοίχο άρχισε «να ρίχνει γροθιές, τον χτύπησαν με τέιζερ και έπεσε στο πάτωμα. Τότε ήταν που ο αστυνομικός τον κλώτσησε».

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα