Μαρίν Λεπέν: Η ΕΕ είναι πολύ μικρή μπροστά στις δυνατότητες της Γαλλίας στις υπερπόντιες χώρες

default image

Η επικεφαλής του ακροδεξιού Γαλλικού Μετώπου μίλησε στο συνέδριο του κόμματος ανέφερε: Γιατί να περιοριστούμε σε μία και μόνη ήπειρο, όταν μπορούμε να βρισκόμαστε σε τέσσερις;

Τον γαλλόφωνο κόσμο και όχι την Ευρώπη βλέπει ως πεδίο δόξης λαμπρό η επικεφαλής της Μαρίν Λεπέν, σε αντίθεση με την εμμονή της πολιτικής ελίτ όπως αναφέρει στις δυνάμεις της ΕΕ. Μιας Ένωσης που είναι στην πραγματικότητα πολύ μικρή μπροστά στις υπερπόντιες χώρες. Η Μαρίν Λεπέν μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη Τύπου του κόμματός της και αναπτύσσοντας τη στρατηγική του, ανέδειξε με σαφήνεια πως δεν ενδιαφέρεται για τη διατήρηση των σχέσεων όπως είναι στην Ευρώπη και θα ήθελε να στρέψει τις προσπάθειες μια Γαλλίας στις υπερπόντιες χώρες, τη θάλασσα και τους γαλλόφωνους πληθυσμούς σε όλο το κόσμο.

Στην ομιλία της με αφορμή το λανσάρισμα του έκτου άξονα του κόμματος με θέμα τη θάλασσα και το γαλλόφωνο κόσμο στο Παρίσι, η Λεπέν αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της Γαλλίας, τις λανθασμένες πολιτικές της εξουσίας και τον τρόπο που οραματίζεται το γαλλικό μέτωπο τη Γαλλία του αύριο.

Η Γαλλίδα πολιτικός αναφέρθηκε στο πλεονέκτημα της χώρας της στις θάλασσες του πλανήτη, όπου και έχει ευρεία πρόσβαση και τις έχει εγκαταλείψει σύμφωνα με την οπτική της. “Μετά το θαλάσσιο χώρο, η Γαλλία διαθέτει ένα δεύτερο όργανο επέκτασης στον κόσμο: τη γαλλική γλώσσα” σημειώνει και αναφέρεται στους κινδύνους που ελοχεύουν σύμφωνα με το ακροδεξιό κόμμα, σε μεθοδεύσεις που οδηγούν στην “απάρνηση της γλώσσας μας ακόμη και μέσα στη χώρα”. “Ο κόσμος μετρά 212 εκατομμύρια γαλλόφωνους, δηλαδή τρεις φορές πάνω από τον πληθυσμό της Γαλλίας”.

Αφού εξέφρασε τα πλεονεκτήματα της χώρας στους δύο αυτούς τομείς, η Λεπέν σημείωσε επιτιθέμενη και πάλι στην ενωμένη Ευρώπη. “Τι να σκεφτεί κανείς όταν δίνουμε 20δις το χρόνο στην ΕΕ και εκείνης μας επιστρέφει 13δις ευρώ;” αναφέρει για να αναδείξει πως η Ένωση δεν προσφέρει στη γαλλική οικονομία. “Μια σφαίρα επιρροής του γαλλόφωνου κόσμου θα επέτρεπε στη Γαλλία να επανέλθει ως δύναμη στην ισορροπία του κόσμου”. Η κα. Λεπέν κατέληξε στην ομιλία της λέγοντας “θα διαρρήξουμε τη σχέση μας με την πολιτική ελίτ που εγκατέλειψε το γαλλικό σχέδιο, για ένα άλλο ‘πολυεθνικό'”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα