Μασκ για απολύσεις στο twitter: “Να ξέρετε ότι όσοι απολύθηκαν πήραν μισθούς τριών μηνών”

Μασκ για απολύσεις στο twitter: “Να ξέρετε ότι όσοι απολύθηκαν πήραν μισθούς τριών μηνών”
Ο Έλον Μασκ 2022 Chris Carlson/AP

Ο Ιλον Μασκ υπεραμύνεται της επιλογής να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις στο twitter και μιλά για μονόδρομο περικοπών.

Οχι απλά επιμένει στις απολύσεις στο twitter o Ιλον Μασκ αλλά υιοθετεί και απόψεις που προκαλούν, το λιγότερο.

Ο νέος ιδιοκτήτης του μέσου υπεραμύνθηκε λοιπόν της επιλογής του να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις-καρατομήσεις και θεωρεί ότι επειδή έδωσε αποζημίωση τριών μηνών έχει κάνει το χρέος του απέναντι στους εργαζομένους του.

“Δεν υπάρχει άλλη επιλογή αφού η εταιρεία χάνει πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα” επεσήμανε ο Μασκ με…tweet (τραγική ειρωνία) το βράδυ της Παρασκευής θέλοντας να απαντήσει σε όσους τον κατηγορούν.

Και τότε ήρθε το ακαταμάχητο επιχείρημα: “Σε όλους όσους αποχώρησαν δόθηκαν οι αποδοχές τριών μηνών, ποσό συνολικά μεγαλύτερο κατά 50% από ότι ο νόμος προβλέπει”.

Είναι σαφές πάντως ότι ο Μασκ θέλει να μειώσει-και μάλιστα δραστικά-το λειτουργικό κόστος της εταιρίας επιλογή όμως που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και της ασφάλειας.

Υπήρξαν βέβαια ανακοινώσεις από την εταιρία που υποστηρίζουν ότι το επίπεδο ασφάλειας δεν επηρεάστηκε από τις απολύσεις και την ταυτόχρονα αισθητή μείωση του προσωπικού, ωστόσο για περισσότερο ασφαλή συμπεράσματα θα πρέπει να κυλήσει και άλλος χρόνος.

Ο Μασκ τόνισε επίσης ότι επί των ημερών του “το twitter δεν πρόκειται να λογοκρίνει ακριβείς πληροφορίες” κάτι που προφανώς μένει να αποδεχθεί.

Η αβεβαιότητα πάντως για την τύχη του μέσου είναι διάχυτη και εκφράζεται ποικιλοτρόπως από τους χρήστες της πλατφόρμας σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα