Μεγάλη Βρετανία: Η πρώτη δήλωση Στάρμερ έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ

Διαβάζεται σε 2'
Μεγάλη Βρετανία: Η πρώτη δήλωση Στάρμερ έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ
Associated Press

Ο Κιρ Στάρμερ είναι και επίσημα πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, μετά από την ακρόασή του από τον βασιλιά Κάρολο.

Τις πρώτες δηλώσεις του ως νέος πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας έκανε, το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Κιρ Στάρμερ έξω από το “Nο 10” της Ντάουνινγκ Στριτ. Είχε προηγηθεί η ακρόασή του από τον βασιλιά Κάρολο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Μιλώντας υπό τις ιαχές υποστηρικτών του, ξεκίνησε τη δήλωσή του ευχαριστώντας τον προκάτοχό του Ρίσι Σούνακ.

Μεταξύ άλλων, ο 61χρονος δικηγόρος ζήτησε «να κινηθούμε μαζί, να ιαθεί η έλλειψη εμπιστοσύνης».

«Οι Βρετανοί ψήφισαν για την αλλαγή» επανέλαβε ο μεγάλος θριαμβευτής των εκλογών στη Βρετανία, το κόμμα του οποίου εξασφάλισε 412 έδρες.

«Στόχος της κυβέρνησης θα είναι να υπηρετήσουμε τα συμφέροντά σας και να δώσουμε ελπίδα σε όλες τις οικογένειες της εργατικής τάξης» πρόσθεσε.

Αναγνώρισε, επίσης, ότι υπάρχει κόπωση στο έθνος, λέγοντας ότι η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί μια νέα εποχή. «Μπορούμε να κάνουμε μια αρχή σήμερα με την απλή αναγνώριση ότι είναι προνόμιο να υπηρετείς το δημόσιο συμφέρον».

Υπογράμμισε, δε, τη δέσμευσή του ότι η νέα κυβέρνηση θα συμπεριφέρεται σε όλους με σεβασμό. «Η κυβέρνηση μας θα υπηρετήσει το καλό – αλλάξαμε το κόμμα των Εργατικών. Η χώρα βιάζεται να ανακαλύψει και πάλι τις απαρχές της» υποστήριξε και κάλεσε άπαντες να ενωθούν «με την κυβέρνηση σε μία διαδικασία επείγουσας ανάγκης που ξεκινά σήμερα για την ανοικοδόμηση του κράτους».

 

Ο βασιλιάς Κάρολος έδωσε στον Κιρ Στάρμερ εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Νωρίτερα, ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε από τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα