Μεγάλη Βρετανία: Στις 6 Μαΐου η στέψη του βασιλιά Καρόλου

Μεγάλη Βρετανία: Στις 6 Μαΐου η στέψη του βασιλιά Καρόλου
Βασιλιάς Κάρολος Γ' 2022 Justin Setterfield/Pool Photo via AP

Το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 θα πραγματοποιηθεί η στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ' και της βασιλικής συζύγου Καμίλα, στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Στις 6 Μαΐου 2023 πρόκειται να πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

Από το πλευρό του φυσικά δεν θα απουσιάζει η βασιλική σύζυγος Καμίλα, η οποία επίσης και εκείνη θα στεφθεί, σε μία παρόμοια αλλά πιο απλή τελετή σε σχέση με τη στέψη του Βασιλιά.

Η τελετή θα αποτελέσει το επίκεντρο των εορτασμών που θα σηματοδοτήσουν την έναρξη της βασιλείας του Καρόλου, ο οποίος έγινε μονάρχης όταν έφυγε από τη ζωή η μητέρα του, η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β.

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου θα είναι η πρώτη μετά από 70 χρόνια -η τελευταία ήταν φυσικά της Ελισάβετ Β’ τον Ιούνιο του 1953- και η πρώτη που θα πραγματοποιηθεί ημέρα, Σάββατο μετά τον Εδουάρδο Ζ’ το 1902.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σε δήλωσή τους ανέφεραν ότι η τελετή θα συνδυάζει το αρχαίο και το μοντέρνο – λέγοντας ότι «θα έχει τις ρίζες της σε μακροχρόνιες παραδόσεις», αλλά επίσης «θα αντικατοπτρίζει τον ρόλο του μονάρχη σήμερα και θα κοιτάζει προς το μέλλον».

Σημειώνεται, όπως αναφέρει το BBC, ότι ο Κάρολος θα είναι 74 ετών όταν θα λάβει χώρα η τελετή στέψης, ο μεγαλύτερος σε ηλικία μονάρχης που έχει στεφθεί Βασιλιάς, ενώ η ημερομηνία συμπίπτει με τα τέταρτα γενέθλια του εγγονού του, Άρτσι, γιου του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα