Μεντβέντεφ: “Η Ρωσία θα νικήσει τον πόλεμο”

Μεντβέντεφ: “Η Ρωσία θα νικήσει τον πόλεμο”
Dmitry Medvedev Ekaterina Shtukina, Sputnik Pool Photo via AP

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έναν χρόνο μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι "η Ρωσία θα αναδειχθεί νικήτρια στον πόλεμο".

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε σήμερα, Παρασκευή (24/2), ότι η Ρωσία θα αναδειχθεί νικήτρια στον πόλεμο με την Ουκρανία, τονίζοντας ακόμα ότι είναι έτοιμη να πολεμήσει μέχρι τα πολωνικά σύνορα, για να αντιμετωπίσει τις “απειλές”.

Ο Μεντβέντεφ, που τώρα είναι αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, προέβλεψε σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” της Μόσχας, όπως τη χαρακτήρισε, θα λήξει με ρωσική νίκη και κάποιου είδους χαλαρής συμφωνίας.

“Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Να απωθήσουμε τα όρια των απειλών κατά της χώρας μας όσο το δυνατόν περισσότερο, ακόμη και αν αυτό είναι μέχρι τα σύνορα της Πολωνίας“, συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στη Δύση, τόνισε πως “Τα κίνητρα των κύριων εχθρών της χώρας μας είναι προφανή: να αποδυναμώσουν τη Ρωσία όσο το δυνατόν περισσότερο, να μας ματώσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ως εκ τούτου, δεν ενδιαφέρονται για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Αλλά αργά ή γρήγορα, σύμφωνα με τους ιστορικούς νόμους, θα το κάνουν. Και τότε θα προκύψει κάποιου είδους συμφωνία. Φυσικά, χωρίς θεμελιώδεις συμφωνίες για τα πραγματικά σύνορα ή για ένα νέο Σύμφωνο του Ελσίνκι που θα διασφαλίζει την ασφάλεια στην Ευρώπη. Απλά κάποιο είδος συμφωνίας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα