Μέρκελ κατά δημάρχου Βερολίνου για το προσφυγικό

default image

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στο κρατίδιο του Βερολίνου

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές στο Βερολίνο, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επέκρινε τον δήμαρχο της πόλης για την πολιτική του στο προσφυγικό θέμα, υπερασπιζόμενη παράλληλα, τη δική της.

Σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Tagesspiegel, η Μέρκελ κατηγόρησε τον δήμαρχο της γερμανικής πρωτεύουσας Μίχαελ Μίλερ ότι δεν ανέλαβε τις ευθύνες του στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. “Το ζήτημα της ένταξης είναι σημαντικό. Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) το παίρνει στα σοβαρά. Ο δήμαρχος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) όμως δεν αναλαμβάνει την ευθύνη και προσπαθεί να τις αποφύγει”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Μέρκελ.

Και πρόσθεσε: “Από τη δική μου εμπειρία, γνωρίζω ότι οι ηγέτες φέρουν πάντα την ευθύνη και στις εκλογές λογοδοτούν ως υπεύθυνοι”. Η καγκελάριος υπερασπίστηκε τις δικές της ενέργειες στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. “Είμαι αποφασισμένη να εξυπηρετήσω τα συμφέροντα της Γερμανίας και εργάζομαι με όλη μου τη δύναμη γι’ αυτό. Στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας έχουν υπάρξει έντονες πολιτικές συζητήσεις που έχουν διχάσει ακόμα και οικογένειες. Το θέμα είναι η εικόνα του εαυτού μας, οι αξίες μας και το πώς θα πρέπει να παρουσιαστούμε σε διεθνές επίπεδο”.

“Όποιος πρέπει να λάβει πολιτικές αποφάσεις που δείχνουν τον δρόμο προς τα εμπρός, πρέπει να τις εφαρμόσει, ακόμα και αν πολώνουν και πρέπει ταυτόχρονα να τις δικαιολογήσει. Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι το καθήκον μου. Οι περισσότερες από τις αποφάσεις για τους πρόσφυγες υποστηρίζονται από τη συντριπτική πλειονότητα της Μπούντεσταγκ, των κρατιδίων και της κοινωνίας”, τόνισε η Μέρκελ.

Στις επερχόμενες εκλογές στο Βερολίνο, το κόμμα του Μίλερ ευελπιστεί να βγει και πάλι πρώτο, όπως συμβαίνει τα τελευταία 15 χρόνια. Οι τοπικές αρχές έχουν δεχτεί επικρίσεις και κατηγορούνται ότι αφήνουν τους πρόσφυγες να περιμένουν σε ατελείωτες ουρές, έξω από τα κέντρα εγγραφών κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Πηγή: Thelocal

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα