Μέρκελ – Ολάντ συμφώνησαν στην ανάγκη να βοηθηθεί η Ελλάδα για το προσφυγικό

default image

Τι δήλωσαν η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος, μετά τη συνάντησή τους στο Παρίσι, για την προσφυγική κρίση και την κατάσταση στη Συρία

Στην παροχή βοήθειας για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα συμφώνησαν Μέρκελ και Ολάντ, που συναντήθηκαν στο Παρίσι, για να συζητήσουν για την προσφυγική κρίση και τον πόλεμο στη Συρία.

Μετά το τέλος της συνάντησής τους, στη Συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε, ο κ. Ολάντ ζήτησε, να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία των hot spot και η ταυτοποίηση των προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, αλλά και ότι η Τουρκία θα αποδεχθεί τη συμφωνία επανεισδοχής προσφύγων από την Ελλάδα.

“Αντικειμενικός μας στόχος είναι, να βάλουμε σε ισχύ τη συμφωνία για τη Συνθήκη Σένγκεν”, σημείωσε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος από τη μεριά της, υπογράμμισε πως οι πρόσφυγες πρέπει να παραμένουν στην ευρύτερη περιοχή, στην Ιορδανία, τον Λίβανο και την Τουρκία, να ταυτοποιούνται εκεί και στη συνέχεια, να γίνονται δεκτοί στην Ευρώπη.

Οι δύο ηγέτες είχαν τηλεδιάσκεψη και με τους ηγέτες της Βρετανίας, της Ιταλίας και της Ρωσίας με αντικείμενο την κατάπαυση του πυρός στη Συρία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα