Μέση Ανατολή: Απομακρύνονται Ισραηλινοί στα σύνορα με τη Γάζα – Μάχες σε 8 σημεία

Διαβάζεται σε 2'
Ισραηλινός στρατιώτης
Ισραηλινός στρατιώτης AP Photo Ohad Zwigenberg

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση σε Ισραήλ και Γάζα με τις επιθέσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Εκκενώνονται ισραηλινοί οικισμοί.

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται διαρκώς και τις επιθέσεις να διαδέχονται η μία την άλλη.

Την ευθύνη για τα πυρά που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο και έπληξαν στρατιωτική θέση στο Β. Ισραήλ ανέλαβε η Χεζμπολάχ. Ο ισραηλινός στρατός απάντησε με πυρά και drones, όπου έπληξαν θέση της Χεζμπολάχ κοντά στα σύνορα Λιβάνου – Ισραήλ.

Τα βίντεο αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, ενώ ένα από αυτά δείχνουν εφέδρους που φτάνουν σε ισραηλινές βάσεις στον Νότο.

Σε άλλο βίντεο φαίνονται σωροί Παλαιστινίων σε πλαστικές σακούλες συγκεντρωμένες σε κτίριο στο νότιο Ισραήλ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πάνω από 300 είναι οι Παλαιστίνιοι που έχουν χάσει τη ζωή τους.

Το Ισραήλ έχει πλήξει 426 στόχους στη Γάζα σύμφωνα με το ισραηλινό στρατό, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των αιχμαλώτων και από τις δύο πλευρές.

Η Χαμάς κρατά αιχμαλώτους, πολίτες, στρατιώτες και παιδιά, στις υπόγειες στοές της Λωρίδας της Γάζας.

Το Ισραήλ απομακρύνει κατοίκους από οικισμούς κοντά στα σύνορα με τη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός εκκενώνει ισραηλινούς οικισμούς στην περιοχή των συνόρων με τη Γάζα, μετά την επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

Χιλιάδες άνθρωποι θα μεταφερθούν σε άλλα σημεία του Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ρίτσαρντ Χεχτ. Ο στρατός κήρυξε απαγορευμένη ζώνη την περιοχή γύρω από την παράκτια λωρίδα.

Υπάρχουν ακόμα οκτώ σημεία στο νότιο Ισραήλ όπου ο στρατός κάνει έρευνες για πιθανούς επιτιθέμενους, δήλωσε ο Χεχτ. Ο φράκτης στη Λωρίδα της Γάζας παραβιάστηκε σε 29 σημεία, τα οποία τώρα ελέγχονται.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα