Μέση Ανατολή: Η Χαμάς χαιρετίζει την επίθεση της Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ

Διαβάζεται σε 2'
Μέση Ανατολή: Η Χαμάς χαιρετίζει την επίθεση της Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ
α μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) της Χεζμπολάχ που διασχίζει τον Λίβανο αναχαιτίζεται από ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος πάνω από περιοχή κοντά στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ, όπως φαίνεται από το βόρειο Ισραήλ, 25 Αυγούστου 2024 EPA/ATEF SAFADI

Ως “χαστούκι προς την ισραηλινή κυβέρνηση” χαρακτήρισε η Χαμάς την επίθεση της Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ.

Η Χαμάς, που πολεμά εναντίον του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, χαιρέτισε την ευρεία επίθεση του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ εναντίον ισραηλινών θέσεων, εκτιμώντας ότι πρόκειται για «μια ισχυρή απάντηση» και «ένα χαστούκι» για την ισραηλινή κυβέρνηση.

«Υπογραμμίζουμε ότι αυτή η ισχυρή και στοχευμένη απάντηση, σε μεγάλο βάθος στην επικράτεια της σιωνιστικής οντότητας, είναι ένα χαστούκι για την ισραηλινή κυβέρνηση», επεσήμανε η Χαμάς σε ανακοίνωσή της.

Από την πλευρά του το Ισραήλ επεσήμανε ότι απέτρεψε «μεγάλο μέρος» της επίθεσης της Χεζμπολάχ και ότι εξαπέλυσαν πολλά πλήγματα εναντίον του Λιβάνου.

Με πάνω από 320 ρουκέτες η επίθεση της Χεζμπολάχ

Η Χεζμπολάχ στην ανακοίνωσή της νωρίτερα για την επίθεση είπε ότι εξαπέλυσεμεγάλο αριθμό drones” και “πάνω από 320” ρουκέτες Κατιούσα σε 11 στρατιωτικές βάσεις του Ισραήλ και στα κατεχόμενα από το Ισραήλ συριακά Υψίπεδα του Γκολάν, σε αντίποινα για τον θάνατο στελέχους του στρατιωτικού της βραχίονα σε ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό στις 30 Ιουλίου.

Τα πυρά του λιβανικού σιιτικού κινήματος ήταν μέρος μιας “μεγαλύτερης επίθεσης που είχε σχεδιαστεί και μπορέσαμε να αποτρέψουμε ένα μεγάλο μέρος αυτής σήμερα το πρωί”, σημείωσε από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός, ανακοινώνοντας ότι διεξήγαγε “προληπτικά” πλήγματα στον Λίβανο για να αποτρέψει μια “επίθεση ευρείας κλίμακας” της Χεζμπολάχ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι “γύρω στα εκατό” αεροσκάφη του “στοχοθέτησαν και κατέστρεψαν χιλιάδες ράμπες εκτόξευσης ρουκετών της Χεζμπολάχ” στη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών που εξαπέλυσε.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου γνωστοποίησε ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν την Κυριακή τη ζωή τους στα ισραηλινά πλήγματα στον νότιο Λίβανο, όπου το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε επιδρομές κατά της Χεζμπολάχ, η οποία ανακοίνωσε από την πλευρά της επίθεση ευρείας κλίμακας κατά ισραηλινών στρατιωτικών στόχων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα