Μέση Ανατολή: Ρουκέτες κατά του Ισραήλ εκτόξευσε η Χεζμπολάχ

Διαβάζεται σε 1'
Το σύστημα Anti-Dome του Ισραήλ (αρχείου)
Το σύστημα Anti-Dome του Ισραήλ (αρχείου) (AP Photo/Ohad Zwigenberg)

Επίθεση με ρουκέτες εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ στο Ισραήλ, απαντώντας σε προηγούμενο χτύπημα του ισραηλινού στρατού στον Λίβανο, που κόστισε τη ζωή σε 4 πολίτες.

Περίπου 60 ρουκέτες εκτόξευσε η Χεζμπολάχ προς το βόρειο Ισραήλ, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα Kan, υποστηρίζοντας ότι έχει βάλει στο στόχαστρο το κιμπούτς Matzuva στη Δυτική Γαλιλαία με “δεκάδες ρουκέτες Ketyusha”.

Στην περιοχή ακούγονταν σειρήνες καθώς το φως των εκρηκτικών ρουκετών που αναχαιτίζονταν φώτιζε τον νυχτερινό ουρανό, όπως μετέδωσε το Sky News.

Σύμφωνα με το CNN, ο ισραηλινός στρατός εκτίμησε ότι μόλις πέντε ρουκέτες πέρασαν στο Ισραήλ. Οι υπόλοιπες αναχαιτίστηκαν ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς.

Αν και αυτή είναι η πρώτη επίθεση που πραγματοποιεί η οργάνωση μετά τη δολοφονία του ανώτερου διοικητή της στη Βηρυτό, η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι ήταν απάντηση σε ένα ξεχωριστό πλήγμα που πραγματοποίησε το Ισραήλ στον Λίβανο νωρίτερα σήμερα.

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου δήλωσε ότι ένα ισραηλινό χτύπημα σκότωσε τέσσερις Σύρους πολίτες και τραυμάτισε πέντε Λιβανέζους σε ένα χωριό στο νότιο Λίβανο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα