Μεξικό: Διευθυντής ζωολογικού κήπου διέταξε να σφάξουν 4 κατσίκες για να τις φάνε σε πάρτι

Μεξικό: Διευθυντής ζωολογικού κήπου διέταξε να σφάξουν 4 κατσίκες για να τις φάνε σε πάρτι
istock

Τα ζώα ζωολογικού κήπου στην πόλη Chilpancingo πουλήθηκαν, ανταλλάχθηκαν ή έγιναν γεύμα υπό τις εντολές του - πρώην πλέον - διευθυντή. Μια ζέβρα ανταλλάχθηκε με εργαλεία.

Ο πρώην διευθυντής ενός ζωολογικού κήπου στο νότιο Μεξικό σκότωσε τέσσερις από τις πυγμαίες κατσίκες του ζωολογικού κήπου και τις σέρβιρε σε ένα πάρτι για την περίοδο των Χριστουγέννων, όπως ισχυρίζονται οι αρχές.

“Αυτά τα τέσσερα ζώα σφάχτηκαν και μαγειρεύτηκαν στις εγκαταστάσεις του ζωολογικού κήπου και σερβιρίστηκαν ως φαγητό στο πάρτι για το τέλος του έτους”, δήλωσε ο Φερνάντο Ρουίζ Γκουτιέρεζ, διευθυντής άγριας ζωής του κρατικού τμήματος περιβάλλοντος, κατηγορώντας τον τότε διευθυντή του ζωολογικού κήπου, Χοσέ Ρουμπέν Νάβα, σύμφωνα με τον Guardian. “Αυτό έθεσε σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων που τα έτρωγαν, επειδή τα ζώα αυτά δεν ήταν κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση“.

Ο Νάβα αποπέμφθηκε από τη θέση του διευθυντή του τοπικού ζωολογικού κήπου στην πόλη Chilpancingo στις 12 Ιανουαρίου μετά τον θάνατο ενός ελαφιού. Όμως οι αξιωματούχοι δήλωσαν την Τρίτη ότι από έρευνα διαπιστώθηκε ότι ορισμένα ζώα στο ζωολογικό κήπο φέρονται να είχαν πωληθεί, ανταλαχθεί ή καταναλωθεί υπό τις εντολές του.

Το κρατικό τμήμα περιβάλλοντος δήλωσε ότι τα ελάφια και τα βοοειδή Watusi είχαν επίσης δοθεί σε ιδιώτες, χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη διαδικασία.

Ο Νάβα φέρεται επίσης να αντάλλαξε μια ζέβρα με κάποια εργαλεία που χρειάζονταν για να φτιάχνει πράγματα στον ζωολογικό κήπο, ωστόσο επιθεώρηση στο σημείο δεν εντόπισε τέτοια εργαλεία στην εγκατάσταση.

Ακόμη δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν έχουν απαγγελθεί επίσημα κατηγορίες σε βάρος του για την υπόθεση ή αν είχε δικηγόρο.

Το Μεξικό αντιμετωπίζει εδώ και καιρό πρόβλημα με ιδιώτες που αποκτούν παράνομα εξωτικά ζώα. Για χρόνια, οι έμποροι ναρκωτικών στο Μεξικό ήταν γνωστό ότι έφτιαχναν ιδιωτικά θηριοτροφεία με λιοντάρια, τίγρεις και άλλα άγρια ζώα. Μερικές φορές δραπετεύουν, σπέρνοντας πανικό.

Στην κεντρική πόλη Aguascalientes, η αστυνομία της πολιτείας δήλωσε ότι ένα ελεύθερο λιοντάρι επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά μια γυναίκα στην αυλή του σπιτιού της. Το λιοντάρι προφανώς δραπέτευσε από ένα κοντινό σπίτι. Η γυναίκα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στα πόδια, στο κρανίο και στον πνεύμονα.

Το λιοντάρι επιτέθηκε επίσης σε δύο σκύλους και μια γάτα. Αιχμαλωτίστηκε την Τρίτη και στάλθηκε σε τοπικό ζωολογικό κήπο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα