Μεξικό: Νεκροί οι δύο από τους τέσσερις Αμερικανούς που απήγαγαν ένοπλοι

Μεξικό: Νεκροί οι δύο από τους τέσσερις Αμερικανούς που απήγαγαν ένοπλοι
Αστυνομία στο Μεξικό istock

Σύμφωνα με ενημέρωση του κυβερνήτη της Ταμαουλίπας, δύο από τα άτομα που απήχθησαν στο Μεξικό είναι νεκροί, ένα άτομο είναι τραυματισμένο και το άλλο είναι ζωντανό.

Δύο από τους τέσσερις Αμερικανούς πολίτες που απήχθησαν υπό την απειλή όπλου στο Μεξικό την περασμένη εβδομάδα είναι νεκροί και δύο είναι ακόμη ζωντανοί, δήλωσε ο κυβερνήτης της μεξικανικής πολιτείας.

Τα άτομα αυτά απήχθησαν υπό την απειλή όπλου στις 3 Μαρτίου ενώ οδηγούσαν στην πόλη Ματαμόρος στη βορειοανατολική πολιτεία Ταμαουλίπας του Μεξικού, σύμφωνα με το BBC.

Είχαν ταξιδέψει για αισθητική επέμβαση, δήλωσαν συγγενείς τους στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει τους θανάτους.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Μεξικού επιβεβαίωσε ότι από τους τέσσερις Αμερικανούς, “οι δύο είναι νεκροί, ένα άτομο είναι τραυματισμένο και το άλλο είναι ζωντανό”, δήλωσε ο κυβερνήτης της Ταμαουλίπας, Αμέρικο Βιγιαρεάλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τόσο η μεξικανική όσο και η αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση ερευνούν την απαγωγή και αναζητούν τους τέσσερις Αμερικανούς. Μια Μεξικανή σκοτώθηκε στο περιστατικό την περασμένη Παρασκευή.

Ο Λευκός Οίκος ζητεί να “αποδοθεί δικαιοσύνη”

Οι αμερικανικές αρχές θα “εργαστούν στενά με τη μεξικανική κυβέρνηση για να διασφαλίσουν ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη” μετά την απαγωγή στο βορειοανατολικό Μεξικό τεσσάρων Αμερικανών, εκ των οποίων δύο βρέθηκαν νεκροί, ανακοίνωσε αργότερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Οι επιθέσεις κατά Αμερικανών πολιτών είναι “απαράδεκτες”, δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αρμόδιος για θέματα εθνικής ασφάλειας, εκφράζοντας τα “πιο ειλικρινή του συλλυπητήρια” στους οικείους των δύο Αμερικανών που βρέθηκαν νεκροί.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα