Μεξικό: Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο

Μεξικό: Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο
Όχημα της Guardia Nacional (φωτογραφία αρχείου) iStock

Στην Πολιτεία Γουαναχουάτο του Μεξικό, 4 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά, έπειτα από ανατίναξη αυτοκινήτου, το οποίο είχε εκρηκτικά. Ένας από αυτούς έχασε το χέρι του.

Οι αρχές του Μεξικό ανακοίνωσαν την Πέμπτη (29/6) ότι τέσσερα άτομα της Guardia Nacional (μεικτού σώματος που αντικατέστησε την ομοσπονδιακή αστυνομία και η διοίκησή του έχει ανατεθεί στον στρατό) στη Γουαναχουάτο τραυματίστηκαν σοβαρά σε ανατίναξη αυτοκινήτου, το οποίο ήταν παγιδευμένο με ισχυρά εκρηκτικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μόλις εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός στο αυτοκίνητο, που είχαν υπό τον έλεγχό τους τα μέλη της Εθνικής Φρουράς, αυτοί εκσφενδονίστηκαν σε κάποια απόσταση. Ο κυβερνήτης της πολιτείας Γουαναχουάτο, Διέγο Σινουέ Ροδρίγκες, δήλωσε πως τα τέσσερα άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, ενώ όπως ανέφερε η εισαγγελία, ένας από αυτούς έχασε το δεξί του χέρι.

Ο κυβερνήτης προσέθεσε ότι η εξέταση της υπόθεσης επικεντρώνεται σε ένα τηλεφώνημα που δέχθηκαν οι αστυνομικοί και από το οποίο έφτασαν στο μέρος που ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο στη Σελάγια. Οι αρχές θέλουν να εξακριβώσουν αν οι δράστες που τοποθέτησαν τα εκρηκτικά στόχευαν να χτυπήσουν μέλη της δημοτικής αστυνομίας και όχι της Εθνικής Φρουράς.

Συνεχίζεται το κύμα βίας στη χώρα

Προς το παρόν, στην περιοχή της Σελάγια έχουν δολοφονηθεί 14 αστυνομικοί, με το σύνολο ολόκληρης της πολιτείας Γουαναχουάτο, να φτάνει τους 32, σύμφωνα με επίσημα δεδομένα.

Η πολιτεία αυτή δέχθηκε το πιο βαρύ χτύπημα περιστατικών βίας, που εξακολουθούν να γίνονται στο Μεξικό, φτάνοντας σε αριθμό τις 3.000 ανθρωποκτονίες.

Σημειώνεται ότι στην Γουαναχουάτο βρίσκεται σε εξέλιξη πόλεμος μεταξύ του καρτέλ “Νέα Γενιά” του Χαλίσκο και της “Σάντα Ρόσα δε Λίμα”, τοπικής συμμορίας, για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών και κλεμμένων καυσίμων.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα