Μια σπάνια στιγμή αμφισβήτησης στη ρωσική κρατική τηλεόραση – Βίντεο

Διαβάζεται σε 1'
Μια σπάνια στιγμή αμφισβήτησης στη ρωσική κρατική τηλεόραση – Βίντεο
ISTOCK

Τα ουκρανικά στρατεύματα συνεχίζουν την προέλασή τους στην περιφέρεια του Κουρσκ, εξέλιξη η οποία φέρνει δυσαρέσκεια σε τμήμα του ρωσικού λαού.

Το χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ρωσικής τηλεόρασης έδειχνε τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή του Κουρσκ να προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχο.

«Θα είμαστε νικητές» είπε ένας στρατιώτης.

«Είμαι 100% σίγουρος ότι θα νικήσουμε» δήλωσε ένας άλλος.

Οι στρατιώτες είχαν, μάλιστα, μια υπογεγραμμένη φωτογραφία του Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ το πορτρέτο του Ρώσου προέδρου κοσμούσε το πανό που κρατούσαν. Αν υπάρχει ένα μήνυμα από αυτά τα πλάνα, είναι ότι ο πρόεδρος Πούτιν θα οδηγήσει τη Ρωσία στη νίκη.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το BBC, σε πλήρη αντίθεση με τα τυπικά θριαμβευτικά μηνύματα, πριν από λίγες ημέρες στην κρατική τηλεόραση υπήρξε μια σπάνια, δημόσια στιγμή αμφισβήτησης. Σε ένα πολιτικό talk show ένας σκηνοθέτης υποστήριξε ότι, «αν υπάρξουν κι άλλες γκάφες σαν αυτή, η Ρωσία μπορεί να χάσει τον πόλεμο».

«Πρέπει να σταματήσουμε να λέμε ότι όλα στη χώρα μας είναι καλά» δήλωσε ο Karen Shakhnazarov. «Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν είναι καλά».

Και πρόσθεσε: «[Στην τηλεόραση] δείχνουμε πάντα Ουκρανούς που δεν θέλουν να πολεμήσουν. Αλλά τώρα μπορούμε να δούμε: πολεμούν καλά. Και έχουν μεγάλο κίνητρο. Γιατί κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας;»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα