Michael Lang: Πέθανε ο συνδημιουργός του θρυλικού Woodstock

Διαβάζεται σε 3'
Michael Lang: Πέθανε ο συνδημιουργός του θρυλικού Woodstock
Πέθανε ο συνδημιουργός του Woodstock, Μάικλ Λανγκ Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών, ο συνδημιουργός του μουσικού φεστιβάλ Woodstock, Μάικλ Λανγκ.

Ο Μάικλ Λανγκ, διάσημος συνδημιουργός του μουσικού φεστιβάλ Woodstock, πέθανε σε ηλικία 77 ετών, σύμφωνα με το CNN.

Μακροχρόνιος οικογενειακός φίλος του Λανγκ ανέφερε ότι κατέληξε στο νοσοκομείο Sloan Kettering της Νέας Υόρκης, όπου νοσηλευόταν καθώς έπασχε από μια σπάνια μορφή λεμφώματος.

“(Τόσα χρόνια) επέζησε από τη σύζυγό του Ταμάρα, τους γιους τους Harry και Laszlo και τις του LariAnn, Shala και Molly”.

Η δημιουργία του Woodstock

Σε ηλικία μόλις 24 ετών, μαζί με τους συνεργάτες του Artie Kornfeld, John Roberts και Joel Rosenman, ο Λανγκ διοργάνωσε το φεστιβάλ (Woodstock) που χαρακτηρίστηκε ως “τρεις μέρες ειρήνης και μουσικής” το καλοκαίρι του 1969, καθώς ο πόλεμος του Βιετνάμ μαινόταν και πολλοί νεαροί Αμερικανοί ήθελαν να “ξεφύγουν” από τα συνηθισμένα και να βρουν ένα νέο τρόπο ζωής που γιόρταζε την ελευθερία της έκφρασης.

Περίπου 400.000 άνθρωποι κατέβηκαν στο Μπέθελ, περίπου 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Νέας Υόρκης και υπέστησαν κυκλοφοριακή συμφόρηση, καταρρακτώδεις βροχές, ελλείψεις τροφίμων και κατακλυσμένες εγκαταστάσεις υγιεινής.

Στιγμιότυπο από το θρυλικό Γούντστοκ ASSOCIATED PRESS

Πάνω από 30 εμφανίσεις έγιναν στην κεντρική σκηνή της συναυλίας στη βάση ενός λόφου σε γη που ανήκει στον αγρότη Μαξ Γιασγκούρ και οι θεατές της συναυλίας παρακολούθησαν εμβληματικές εμφανίσεις από καλλιτέχνες όπως οι Jimi Hendrix, Carlos Santana, The Who και Jefferson Airplane.

Ο Λανγκ εμφανίζεται σε όλο το ντοκιμαντέρ του Μάικλ Γουάντλι του 1970 που εξιστόρησε το χρονικού του εμβληματικού φεστιβάλ.

“Από την αρχή, πίστευα ότι αν κάναμε τη δουλειά μας σωστά και από καρδιάς, προετοιμάζαμε το έδαφος και δίναμε τον σωστό τόνο, οι άνθρωποι θα αποκάλυπταν τον ανώτερο εαυτό τους και θα δημιουργούσαν κάτι εκπληκτικό”, έγραψε ο Λανγκ στα απομνημονεύματά του, “The Road to Woodstock”.

Η απόπειρα επιστροφής του φεστιβάλ

Ο Λανγκ και άλλοι προσπάθησαν να διοργανώσουν μια συναυλία το 2019 για τον εορτασμό της 50ης επετείου του αρχικού Woodstock, αλλά η προσπάθεια τελικά ματαιώθηκε λόγω οικονομικών ζητημάτων και δυσκολίας εξασφάλισης ενός χώρου.

Σε συνέντευξή του στο AP εκείνη την εποχή, ο Λανγκ χαρακτήρισε την εμπειρία “ένα πραγματικά παράξενο ταξίδι” και είπε ότι εξακολουθούσε να ελπίζει στη διεξαγωγή της συναυλίας στο μέλλον.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα