Microsoft: Το ψηφιακό “βραχυκύκλωμα” επηρέασε 8,5 εκατομμύρια συσκευές Windows

Διαβάζεται σε 1'
Microsoft
Microsoft ISTOCK

Η Μicrosoft επιχειρεί να υποβαθμίσει τη ζημιά από το παγκόσμιο “μπλακ άουτ” της Παρασκευής, ωστόσο ακόμα και έτσι τα νούμερα ζαλίζουν.

Το μεγαλύτερο βραχυκύκλωμα στον κυβερνοχώρο που σχετιζόταν με ενημέρωση λογισμικού από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας CrowdStrike (CRWD.O), επηρέασε σχεδόν 8,5 εκατομμύρια συσκευές Windows.

Ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft, ο οποίος λέει ότι δεν ευθύνεται για το σφάλμα, προσθέτει ότι το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 1% όλων των συσκευών Windows παγκοσμίως όπως αναφέρει η ΕΡΤ

Η CrowdStrike συνέβαλε στην ανάπτυξη λύσης που θα βοηθήσει την Azure της Microsoft να επιταχύνει την επιδιόρθωση, ανακοίνωσε παράλληλα η Microsoft, προσθέτοντας ότι ο τεχνολογικός γίγαντας είχε συνεργαστεί τόσο με τις Υπηρεσίες της Amazon όσο και με την πλατφόρμα Google Cloud.

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου αντιμετώπιζε τη «μπλε οθόνη του θανάτου» η Κίνα, έμεινε αλώβητη για τον απλό λόγο ότι το CrowdStrike δεν χρησιμοποιείται σχεδόν καθόλου στη χώρα.

Επιπλέον, η Κίνα δεν εξαρτάται τόσο από τη Microsoft όσο ο υπόλοιπος κόσμος. Οι εγχώριες εταιρείες όπως η Alibaba, η Tencent και η Huawei είναι οι κυρίαρχοι πάροχοι cloud.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα