“Μικρός Πικάσο”: Ο 2χρονος από τη Γερμανία τα έργα του οποίου πωλούνται για χιλιάδες ευρώ

Διαβάζεται σε 2'
“Μικρός Πικάσο”:  Ο 2χρονος από τη Γερμανία τα έργα του οποίου πωλούνται για χιλιάδες ευρώ
Επισκέπτρια σε γκαλερί του David Zwirner, κοιτάζει το αφηρημένο έργο του Gerhard Richter's, Νέα Υόρκη, 2023 AP

Ένα αγοράκι από τη Γερμανία, έχει προκαλέσει σοκ με το ταλέντο του στη ζωγραφική, καθώς πίνακές του με άλογα, γάτες και πάπιες έχουν πουληθεί για χιλιάδες ευρώ.

Ο 2χρονος αποκαλούμενος «μικρός Πικάσο», Laurent Schwarz, από τη Βαυαρία, εισπράττει μέχρι και 6.500 ευρώ στη διεθνή αγορά χάρη στα πολύχρωμα έργα του.

Οι πίνακες του Laurent έχουν έναν αέρα επαγγελματισμού, κάνοντάς τους να φαίνονται αξιόλογοι για γκαλερί χάρη στην αφηρημένη ποιότητά τους.

Η περήφανη μητέρα του, Lisa Schwarz, 32 ετών, συνειδητοποίησε ότι ο μικρός Laurent είχε ένα ιδιαίτερο ταλέντο ενώ βρισκόταν σε οικογενειακές διακοπές στο Νότιο Τιρόλο της Ιταλίας τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Υπήρχε ένα δωμάτιο ζωγραφικής στο ξενοδοχείο και δεν μπορούσαμε να τον βγάλουμε από εκεί», δήλωσε στους Times.

Όταν επέστρεψαν στην πατρίδα, η Lisa αποφάσισε να στήσει ένα στούντιο για τον γιο της που αγαπάει τη ζωγραφική, στο οποίο έμενε συνέχεια.

Τα έργα τέχνης άρχισαν να πληθαίνουν γρήγορα, καθώς ο Laurent δημιουργούσε τον έναν πίνακα μετά τον άλλον στο ειδικό του δωμάτιο.

Η Lisa ήταν τόσο περήφανη για τα έργα του που δημιούργησε μία σελίδα στο Instagram αποκλειστικά για να μοιράζεται την τέχνη του γιου της.

Ένας από τους πρώτους πίνακες που ανέβασε ήταν ένα έργο με τίτλο «Τα δάχτυλα» – ένα μείγμα από κόκκινα, κίτρινα και μπλε, που θα ταίριαζε τέλεια σε έναν τοίχο της πινακοθήκης Tate Modern.

Μετά την πρώτη ανάρτηση που μοιράστηκε με τον κόσμο, η Lisa αποκάλυψε ότι «προκάλεσε πραγματικό hype» και τα likes και τα follow έπεσαν γρήγορα.

Η σελίδα του Laurent έχει προσελκύσει περισσότερους από 28.500 ακόλουθους, ενώ στα σχόλια των αναρτήσεων του υπάρχουν περισσότερα από 400 σχόλια που τον επαινούν για το ταλέντο του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα