Μιλάνο: Πυροβολισμοί και μαχαιρώματα μεταξύ οπαδών της Ίντερ – Νεκρός ένας μαφιόζος

Διαβάζεται σε 2'
Μιλάνο: Πυροβολισμοί και μαχαιρώματα μεταξύ οπαδών της Ίντερ – Νεκρός ένας μαφιόζος
AP Photo/Luca Bruno

Νεκρός ένας οπαδός της Ίντερ που συνδέεται με τη μαφία από μαχαίρι του αρχηγού των ultras, τον οποίο νωρίτερα πυροβόλησε και τραυμάτισε σε άγριο επεισόδιο στο Μιλάνο.

Ένας οπαδός της Ίντερ που συνδέεται με τη μαφία “Ντραγκέτα” πέθανε, ενώ ο επικεφαλής των Nerazzurri ultras τραυματίστηκε, σε μεταξύ τους βίαιη σύγκρουση με πυροβολισμούς και μαχαιρώματα στο Τσερνούσκο σουλ Ναβίλιοτ, κοντά στο Μιλάνο, την Τετάρτη, σύμφωνα με τοπικές πηγές.

Ο ηγέτης των ultras που τραυματίστηκε είναι ο Αντρέα Μπερέτα, 49 ετών, ενώ ο οπαδός τον οποίο φέρεται να μαχαίρωσε μέχρι θανάτου είναι ο Αντόνιο Μπελόκο, 39 ετών.

Ο Μπερέτα έχει συλληφθεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο του Μιλάνου.

Ο καβγάς ξέσπασε έξω από ένα γυμναστήριο πυγμαχίας όπου και οι δύο προπονούνταν, ανέφερε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τα ιταλικά media, ο Μπελόκο πυροβόλησε τον Μπερέτα από το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου Smart και ο ηγέτης των ultras στη συνέχεια απάντησε με μαχαιριές στον λαιμό, με αποτέλεσμα τον θάνατο του πρώτου.

Ο Αντόνιο Μπελόκο ήταν απόγονος της ομώνυμης φαμίλιας ‘Ντραγκέτα” από το Ροσάρνο κοντά στο Ρέτζιο Καλάμπρια. Ήταν εγγονός του ιστορικού αρχηγού της φαμίλιας και γιος του Τζούλιο Μπελόκο, ο οποίος πέθανε στη φυλακή τον Ιανουάριο ενώ ήταν υπό καθεστώς αυστηρού περιορισμού λόγω της συμμετοχής του σε μαφιόζικες δραστηριότητες.

Ο ίδιος ο Αντόνιο Μπελόκο είχε ποινικό μητρώο για συμμετοχή στη ‘Ντραγκέτα, τη μεγαλύτερη, πλουσιότερη και πιο ισχυρή μαφία της Ιταλίας, λόγω του ελέγχου του ευρωπαϊκού εμπορίου κοκαΐνης. Η άφιξή του πριν από περίπου ένα χρόνο στους ηγετικούς κύκλους των ultras δημιούργησε εντάσεις που πιθανότατα οδήγησαν στον καβγά της Τετάρτης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο Αντρέα Μπερέτα, ηγέτης των ultras της Ίντερ που συνελήφθη από την αστυνομία μετά τους πυροβολισμούς στην επαρχία του Μιλάνου, είναι ιστορική μορφή της Curva Nord της Ίντερ, θέση που πέρασε σε αυτόν μετά τον θάνατο του παλιού ηγέτη των ultras, Βιτόριο Μποϊόκι.

Δύο χρόνια πριν, ο Μπερέτα είχε ήδη καταδικαστεί σε 6 μήνες κατ’ οίκον περιορισμό για παράβαση του απαγορευτικού μέτρου (Daspo) το 2017 κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο ματς Ρόμα-Ίντερ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα