Μήνυμα Χαμενεΐ σε ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ: “Εξαφανιστείτε” από τη Μέση Ανατολή

Διαβάζεται σε 2'
Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ AP Photo

Μήνυμα προς τις ΗΠΑ και την Ευρώπη έστειλε ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, μετά την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, εξαπέλυσε επίθεση κατά των ΗΠΑ και ορισμένων Ευρωπαϊκών χωρών, καθιστώντας τις υπεύθυνες για την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή κατά τη συνάντησή του με ανώτερους αξιωματούχους στην Τεχεράνη την Τετάρτη (02/10).

Οι δηλώσεις του έρχονται μετά από την επίθεση με περίπου 200 βαλλιστικούς πυραύλους που εξαπέλυσε το Ιράν στο Ισραήλ το βράδυ της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, ο Ιρανός ηγέτης κατηγόρησε τις ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες για την ένταση και τους πολέμους στην περιοχή, δηλώνοντας, σύμφωνα με το BBC ότι «ψευδώς ισχυρίζονται ότι φέρνουν ειρήνη και ηρεμία στην περιοχή».

Ανέφερε επίσης ότι πρέπει «να εξαφανιστούν» από την περιοχή, ώστε οι χώρες της Μέσης Ανατολής να ζήσουν ειρηνικά.

Ο Χαμενεΐ δήλωσε ότι «πενθεί» για τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, αλλά δεν ανέβαλε τη συνάντησή του με τους αξιωματούχους, καθώς το πένθος του Ιράν είναι «αναζωογονητική και κινητήρια δύναμη».

Το βράδυ της Τρίτης, σε ανάρτησή του στο Χ αναφέρθηκε στην επίθεση του Ιράν, για την οποία έδωσε εντολή ο ίδιος και παραθέτοντας στίχους από το Κοράνι, έκανε λόγο για μια “επικείμενη θεϊκή νίκη”, επισημαίνοντας ότι “οι δίκαιοι άνθρωποι” μπορεί να χρειαστεί να κάνουν θυσίες “αλλά δεν θα νικηθούν στο τέλος της ημέρας”.

Ο Ιρανός θρησκευτικός ηγέτης παραμένει σε ασφαλή τοποθεσία, όπως ανέφερε ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ενώ αναμένεται να εμφανιστεί για πρώτη φορά μετά το 20220 στην προσευχή της Παρασκευής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα