Μήνυση κατά των Τράβις Σκοτ και Ντρέικ μετά την τραγωδία στο Astroworld

Μήνυση κατά των Τράβις Σκοτ και Ντρέικ μετά την τραγωδία στο Astroworld
Ο Τράβις Σκοτ στο Astroworld Amy Harris/Invision/AP

Μετά τον τραγικό θάνατο οκτώ ανθρώπων στο Astroworld, οι Αμερικανοί ράπερς Τράβις Σκοτ και Ντρέικ είναι αντιμέτωποι με νομικές κατηγορίες και πιθανώς το πρόστιμο του 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Ο θάνατος οκτώ ανθρώπων κατά τη διάρκεια του μουσικού Φεστιβάλ Astroworld και το περφόρμανς των ράπερ Τράβις Σκοτ και Ντρέικ προκάλεσε ένα έντονο κύμα οργής με τους καλλιτέχνες να βρίσκονται αντιμέτωποι με νομικές κατηγορίες.

Ένας από τους περίπου 300 τραυματίες της συναυλίας κατέθεσε μήνυση κατά των ράπερ, για υποκίνηση του πλήθους σε πράξεις βίας και ξεσηκωμού, διεκδικώντας αποζημίωση της τάξεως του 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Σε επιπλέον μηνύσεις που κατατέθηκαν εκφράστηκε ο ισχυρισμός, πως δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας από την διοργανώτρια εταιρεία “Live Nation”.

Τόσο ο Τράβις Σκοτ όσο και ο Ντρέικ δεν προχώρησαν σε κάποιο επίσημο σχόλιο ενώ και οι δύο απέτισαν, μέσω των κοινωνικών δικτύων, φόρο τιμής στα θύματα και τις οικογένειές τους.

Η αστυνομία του Χιούστον εξετάζει κάθε πιθανό σενάριο πίσω από την τραγωδία, ένα εκ των οποίων θέλει έναν άντρα να χορηγούσε ενέσεις ναρκωτικών στους παρευρισκομένους.

Χρειάστηκε να επαναφέρουν αρκετά μέλη του κοινού με φάρμακα κατά της υπερβολικής χρήσης μεταξύ των οποίων και έναν αστυνομικό, μέλος της ασφάλειας της συναυλίας, ο οποίος σύμφωνα με το BBC έφερε σημάδι από τρύπημα ένεσης στον λαιμό του.

Βάσει της μήνυσης που κατέθεσε ο 23χρονος Κρίστιαν Περέδες “Πολλοί παρακάλεσαν τα μέλη της ασφάλειας για βοήθεια, αλλά η έκκλησή τους αγνοήθηκε”.

Από την πλευρά της Live Nation δεν έχει δοθεί κάποια επίσημη απάντηση αναφορικά με τις μηνύσεις αν και η εταιρεία ισχυρίζεται πως βρίσκεται στο πλάι των αρχών και συμβάλλει στην ομαλή διεξαγωγή της έρευνας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τράβις Σκοτ βρίσκεται αντιμέτωπος με τέτοιου είδους μηνύσεις. Το 2018 κατηγορήθηκε για ενθάρρυνση κίνησης του πλήθους προς τη σκηνή ενώ πλήρωσε το πρόστιμο των 7.000 δολαρίων για τον τραυματισμό δύο ατόμων κατά τη διάρκεια του εν λόγω event.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα