Μυστήριο με το “τέλος” των Simpsons

Διαβάζεται σε 4'
The Simpsons
The Simpsons Fox

Η 36η σεζόν των “Simpsons” έκανε πρεμιέρα και οι θαυμαστές της θα θυμούνται για πάντα το πρώτο επεισόδιο.

Μήπως ήρθε το τέλος των “Simpsons“;

Η 36η σεζόν της σειράς φαινόμενο “The Simpsons” έκανε πρεμιέρα την Κυριακή και κατάφερε να ταράξει τους fans όταν στις οθόνες τους είδαν πως αυτό που παρακολουθούν είναι το “φινάλε της σειράς“.

Με οικοδεσπότη μια κινούμενη εκδοχή του πρώην συγγραφέα της σειράς Κόναν Ο’ Μπράιεν (Conan O’Brien), το επεισόδιο ξεκινά με τους χαρακτήρες των “Simpsons” και άλλους διάσημους να μπαίνουν σε ένα χώρο που θυμίζει το Dolby Theatre για να γιορτάσουν το τέλος της σειράς.

“Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι μαζί σας για το φινάλε της σειράς ‘The Simpsons'”, είπε αρχικά ο Ο’ Μπράιεν στον εναρκτήριο μονόλογό του. “Ήξερα ότι ήμουν ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτή τη δουλειά, επειδή έχω παρουσιάσει το τελευταίο επεισόδιο τριών δικών μου σειρών και μετράω… Λοιπόν, είναι αλήθεια. Το Fox αποφάσισε να βάλει τέλος στους Simpsons. Αυτή η σειρά ήταν ένα τόσο ιδιαίτερο κομμάτι της πρώιμης καριέρας μου, οπότε το να είμαι εδώ σημαίνει τα πάντα για μένα. Επίσης… άφησα ένα πουλόβερ στο δωμάτιο των σεναριογράφων το 1993 και μόνο έτσι θα με αφήσουν να το πάρω πίσω”, αναφέρει χιουμοριστικά.

“Παρόντες” στο Dolby-Mucinex Theatre ήταν πολλές διασημότητες που έχουν εμφανιστεί στο “Simpsons” όλα αυτά τα χρόνια και μαζεύτηκαν όλοι εκεί “για να μας αποχαιρετήσουν”, αλλά και πρωταγωνιστές των πολλών επιτυχιών ζωντανής δράσης της Fox.

Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί πως όντως αυτό που βλέπουμε είναι το φινάλε, καθώς μεταξύ άλλων ανέφερε πως “το Fox προσπαθεί να τερματίσει εδώ και χρόνια τη σειρά”, προκαλώντας ταραχή στους φανατικούς της διάσημης οικογένειας της τηλεόρασης και της σύγχρονης ποπ κουλτούρας.

“Όταν προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο το 1989, οι τηλεθεατές συμφώνησαν σε ένα πράγμα: Δεν ήταν τόσο αστείο όσο παλιά, και οι εκφράσεις μίσους τους θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως ιστορία της σύγχρονης τεχνολογίας επικοινωνίας. Τα στελέχη της Fox, μη συνηθισμένα σε κάθε είδους κριτική, υπέκυψαν αμέσως στην πίεση του κοινού και αποφάσισαν να τερματίσουν τους ‘Simpsons’ το 1990”, είπε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής.

Αφού ισχυρίστηκε ότι η Fox προσπαθεί να τερματίσει τη σειρά εδώ και χρόνια, ο Ο’ Μπράιεν έδειξε αποσπάσματα από σκηνές που, όπως είπε, δεν είχαν προβληθεί στο φινάλε της σειράς από “κλασικά επεισόδια”, όπως το “Bart the Daredevil” του 1990 και το “Little Big Mom” του 2000. “Πολλά κλασικά πλέον επεισόδια σχεδιάστηκαν αρχικά ως φινάλε της σειράς“, εξήγησε.

Στη συνέχεια, ο Ο’ Μπράιεν παρουσίασε την πρεμιέρα της 36ης σεζόν και αποκάλυψε τη μεγάλη ανατροπή της – το επεισόδιο δημιουργήθηκε με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης και περιλαμβάνει διάφορες δραματικές προσπάθειες να ολοκληρωθεί η ιστορία της εκπομπής.

Για την ακρίβεια παρωδεί μερικά από τα μεγαλύτερα κλισέ που συναντάμε στα περισσότερα φινάλε σειρών, όπως ο θάνατος του κ. Μπερνς, η συνταξιοδότηση του διευθυντή Σκίνερ από το Δημοτικό Σπρίνγκφιλντ, η μετακόμιση της οικογένειας του Μιλχάουζ στην Ατλάντα, ο γάμος αρκετών χαρακτήρων, το κλείσιμο του Moe’s και πολλοί χαρακτήρες που διακηρύσσουν: “Θα μου λείψει αυτό το μέρος!“.

Το φινάλε του επεισοδίου που έχει τίτλο “Bart’s Birthday” βρίσκει τον Μπαρτ να επιστρέφει στο σπίτι του και να μαθαίνει ότι γίνεται 11 ετών, κάτι που δεν έχει συμβεί και δεν μπορεί να συμβεί ποτέ στους “Simpsons” (ο Μπαρτ είναι 10 ετών από την αρχή της σειράς). Ο ίδιος επαναστατεί και αρνείται να σβήσει τα κεράκια του με αποτέλεσμα ο Χόμερ να τον στραγγαλίζει. Σε εκείνο το σημείο η οθόνη έκανε επανεκκίνηση και ο Μπάρτ έγινε και πάλι 10 ετών.

Αυτό ήταν και το σημείο που “τελείωσε” μια και καλή τα σενάρια περί ολοκλήρωσης της σειράς.

 

Η σειρά “The Simpsons” παραμένει η μακροβιότερη σειρά κινουμένων σχεδίων, κωμική σειρά και σεναριακή τηλεοπτική σειρά στην prime time ζώνη της Αμερικής. Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 1990 και αν και δεν είναι πια ιδιαίτερα δημοφιλής, όσο ήταν στην ακμή της τη δεκαετία του 1990, η σειρά εξακολουθεί να γίνεται συχνά viral μεταξύ άλλων για τις προβλέψεις της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα