Μόνα Λίζα: Διαδηλώτριες πέταξαν σούπα στον πίνακα του ντα Βίντσι

Διαβάζεται σε 2'
Μόνα Λίζα: Διαδηλώτριες πέταξαν σούπα στον πίνακα του ντα Βίντσι
BBC Video

Ένταση στο Λούβρο, με δύο διαδηλώτριες να πετούν σούπα στον διάσημο πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι και να φωνάζουν συνθήματα για τους αγρότες.

Ένταση επικράτησε στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, όταν δύο διαδηλώτριες πέταξαν σούπα στον προστατευμένο με γυαλί πίνακα της Μόνα Λίζα.

Ο πίνακας του 16ου αιώνα του Λεονάρντο ντα Βίντσι είναι ένα από τα πιο διάσημα έργα τέχνης στον κόσμο και φυλάσσεται πίσω από αλεξίσφαιρο γυαλί, επομένως είναι απίθανο να έχει υποστεί ζημιά.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, δύο γυναίκες με μπλουζάκια που γράφουν “food response” να πετούν σούπα στον πίνακα και στη συνέχεια στέκονται απέναντί ​​του ζητώντας το δικαίωμα για “υγιεινό και βιώσιμο φαγητό”, φωνάζοντας ότι “το αγροτικό μας σύστημα είναι άρρωστο”.

Η ασφάλεια του μουσείου φαίνεται στη συνέχεια να εκκενώνει την αίθουσα.

Δείτε το βίντεο του BBC:

Τις τις τελευταίες ημέρες, μαζικές διαδηλώσεις έλαβαν χώρα από αγρότες στη γαλλική πρωτεύουσα, ζητώντας να σταματήσει η αύξηση του κόστους των καυσίμων και να απλοποιηθεθί η νομοθεσία.

Να σημειωθεί επίσης, ότι ο πίνακας της Μόνα Λίζα βρίσκεται πίσω από τζάμι ασφαλείας από τις αρχές της δεκαετίας του 1950, όταν υπέστη ζημιά από έναν επισκέπτη που της έριξε οξύ.

Το 2022, ακτιβιστής είχε πετάξει τούρτα στον πίνακα, προτρέποντας τους ανθρώπους να “σκεφτούν τη Γη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα