Μόναχο: Νεκρός 18χρονος Αυστριακός σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία

Διαβάζεται σε 2'
Στιγμιότυπο μετά από πυροβολισμούς της αστυνομίας εναντίον ύποπτου ατόμου κοντά στο Ισραηλινό Προξενείο και το μουσείο στο Μόναχο
Στιγμιότυπο μετά από πυροβολισμούς της αστυνομίας εναντίον ύποπτου ατόμου κοντά στο Ισραηλινό Προξενείο και το μουσείο στο Μόναχο AP Photo/Matthias Schrader

Ένας 18χρονος από την Αυστρία σκοτώθηκε από την Αστυνομία, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών έξω από το Κέντρο Τεκμηρίωσης για τον Ναζισμό, στο κέντρο του Μονάχου. Οι αρχές πιστεύουν ότι ο άνδρας μπορεί να σχεδίαζε επίθεση στο Ισραηλινό Προξενείο.

Ένας 18χρονος Αυστριακός είναι ο άνδρας που σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία στο Μόναχο σήμερα Πέμπτη (5/9), όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Οι αρχές πιστεύουν ότι ο άνδρας μπορεί να σχεδίαζε επίθεση στο Ισραηλινό Προξενείο της πόλης.

Ο ύποπτος δέχθηκε θανάσιμο τραύμα σε περιοχή κοντά στο προξενείο, έξω από το Κέντρο Τεκμηρίωσης για τον Ναζισμό, στο κέντρο του Μονάχου, όταν οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν για έναν άνδρα που κουβαλούσε ένα μακρύκανο όπλο.

Δεν υπάρχει ένδειξη ότι τραυματίστηκε κάποιος άλλο άτομο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν για ένα άτομο που κρατούσε «μακρύ όπλο» στην περιοχή Καρολίνενπλατς, κοντά στο κέντρο του Μονάχου, γύρω στις 9 π.μ. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, κατά την οποία ο ύποπτος υπέστη θανάσιμα τραύματα, χωρίς να υπάρχει ένδειξη ότι τραυματίστηκε κάποιος άλλος, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Αντρέας Φράνκεν στους δημοσιογράφους.

Δεν υπήρχε άμεση πληροφόρηση για την ταυτότητα του υπόπτου ή τα κίνητρα της πράξης, ανέφερε ο Φράνκεν. Ο άνδρας, που είχε στην κατοχή του ένα παλιό όπλο με μηχανισμό επαναλαμβανόμενης βολής, πέθανε στο σημείο. Ο ανώτατος αξιωματούχος ασφαλείας της Βαυαρίας, υπουργός Εσωτερικών Γιοαχίμ Χέρμαν, δήλωσε ότι ο ύποπτος άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών και εκείνοι ανταπέδωσαν τα πυρά.

Το περιστατικό συμπίπτει με την σημερινή επέτειο της επίθεσης Παλαιστινίων εναντίον ισραηλινών αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό του 1972.

Η λεγόμενη Σφαγή του Μονάχου έγινε κατά τη διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1972, όταν μέλη της Ισραηλινής αποστολής έπεσαν θύματα απαγωγής από την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση Μαύρος Σεπτέμβρης. Η απαγωγή έληξε με αποτυχημένη επέμβαση της γερμανικής αστυνομίας, κατά την οποία σκοτώθηκαν 9 αθλητές, ένας αστυνομικός και πέντε από τους απαγωγείς. Μαζί με τους δυο αθλητές που είχαν δολοφονηθεί νωρίτερα, ο τελικός απολογισμός έφτασε τους 17 νεκρούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα