Ναόμι Κάμπελ: Η Unicef διαψεύδει πως ήταν συνεργάτης του φιλανθρωπικού ιδρύματος του μοντέλου

Διαβάζεται σε 3'
Ναόμι Κάμπελ: Η Unicef διαψεύδει πως ήταν συνεργάτης του φιλανθρωπικού ιδρύματος του μοντέλου
Ναόμι Κάμπελ AP Photo Joel Ryan

Η Ναόμι Κάμπελ κατηγορείται ότι τα χρήματα που έμπαιναν στα ταμεία του ιδρύματός της για φιλανθρωπίες, πήγαιναν σε πεντάστερα ξενοδοχεία και προσωπικά έξοδα

Στη δίνη ενός σκανδάλου είναι η Ναόμι Κάμπελ καθώς οι αρμόδιες αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου διαπίστωσαν παρατυπίες στη διαχείριση των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν μέσω φιλανθρωπιών από το ίδρυμά της “Fashion for Relief” που ιδρύθηκε το 2005.

Σύμφωνα με τον Guardian, το Fashion for Relief πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή επίδειξη μόδας για φιλανθρωπικούς σκοπούς που πραγματοποιήθηκε στο Βρετανικό Μουσείο το 2019, η οποία δήθεν γινόταν σε συνεργασία με την Unicef, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Ωστόσο, η Unicef δήλωσε ότι δεν ήταν ποτέ συνεργάτης του “Fashion for Relief”, δεν γνώριζε το γεγονός και δεν έλαβε έσοδα από την επίδειξη. Υπέβαλε μια αναφορά  σχετικά με τη φιλανθρωπική οργάνωση της Κάμπελ στην Επιτροπή Φιλανθρωπίας το 2022. Η Unicef μέσω της αναφοράς τονίζει, ότι η επωνυμία της ​​είχε χρησιμοποιηθεί στην εκδήλωση χωρίς τη συμφωνία της  και με τρόπο που παραπλανούσε πιθανούς δωρητές.

Η Unicef ​​ζήτησε επίσης διευκρινίσεις σχετικά με το γιατί η Κάμπελ αναφέρθηκε ως «απεσταλμένη» της Unicef ​​σε επίσημη συνάντηση της κυβέρνησης με τον τότε υπουργό Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, το 2018. Η φιλανθρωπική οργάνωση δήλωσε, ότι η Κάμπελ δεν είχε ποτέ επίσημο ρόλο σε αυτή.

Η Ναόμι Κάμπελ έλαβε πενταετή απαγόρευση για τη διοργάνωση οποιασδήποτε φιλανθρωπικής εκδήλωσης την περασμένη εβδομάδα, αφού μια εξαιρετικά κρίσιμη έρευνα της Επιτροπής Φιλανθρωπίας αποκάλυψε οικονομικά παραπτώματα στο “Fashion for Relief”.

Να σημειωθεί, ότι το Mayor’s Fund for London έλαβε 100.000 λίρες από το Fashion for Relief από την εκδήλωση του Βρετανικού Μουσείου το 2019. Ωστόσο, στη συνέχεια υπέβαλε μια αναφορά στην Επιτροπή, αφού δήλωσε ότι οι 50.000 λίρες που υποσχέθηκαν από τα έσοδα μιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης τον Νοέμβριο του 2019 δεν ήρθαν ποτέ.

Η Save the Children απείλησε επίσης με νομική αγωγή κατά της Fashion for Relief το 2019 για ποσά που είπε ότι οφείλονταν από δύο προηγούμενες εκδηλώσεις συγκέντρωσης χρημάτων που πραγματοποιήθηκαν στις Κάννες το 2017 και το 2018.

H Unicef ​​πραγματοποίησε διερευνητικές συνομιλίες σχετικά με μια πιθανή σύνδεση με το Fashion for Relief το 2018, αλλά αποφάσισε να μην προχωρήσει. Όπως πολλές μεγάλες φιλανθρωπικές οργανώσεις, απαιτεί από όλους τους συνεργάτες συγκέντρωσης κεφαλαίων να υπογράψουν μια επίσημη συμφωνία αδειοδότησης που θα καθορίζει σαφείς παραμέτρους για τη χρήση του ονόματος και του λογότυπου της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα