Ναυάγιο στη Σικελία: Εντοπίστηκαν δύο σοροί μέσα στο σκάφος

Διαβάζεται σε 4'
Ναυάγιο στη Σικελία: Εντοπίστηκαν δύο σοροί μέσα στο σκάφος
Το ιστιοφόρο που βυθίστηκε στην Ιταλία PERINI NAVI PRESS OFFICE/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι λιμενικές αρχές της Ιταλίας εντόπισαν δύο σορούς εντός του σκάφους που βυθίστηκε στη Σικελία.

Τον εντοπισμό των σορών δύο επιβατών που βρίσκονταν εντός του σκάφους που βυθίστηκε στη Σικελία, ανακοίνωσαν οι λιμενικές αρχές της Ιταλίας, δύο ημέρες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο.

Πληροφορίες που μεταδίδει η Corriere Della Sera αναφέρουν ότι οι σοροί εντοπίστηκαν μέσα σε καμπίνα του σκάφους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για την ανάσυρσή τους.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πηγή, αναφέρει ότι το ένα από τα δύο πτώματα που βρήκαν οι δύτες είναι ένας “βαριάς σωματικής διάπλασης άνδρας”.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων ακόμα αγνοούμενων επιβατών συνεχίζονται.

Τα άτομα που αγνοούνται είναι ο επιχειρηματίας τεχνολογίας Μάικ Λιντς, η 18χρονη κόρη του Χάνα Λιντς, ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ, η σύζυγός του Τζούντι Μπλούμερ, ο Κρις Μορβίλο, δικηγόρος στην Clifford Chance που εκπροσωπούσε τον Λιντς και η σύζυγός του Νέντα Μορβίλο.

Στο μεταξύ, οι εισαγγελείς που διερευνούν το ναυάγιο, ανέφεραν ότι ανέκριναν τον καπετάνιο του σκάφους, James Catfield, για περισσότερες από δύο ώρες μέχρι αργά το βράδυ, προκειμένου να ανασυνθέσουν τις δραματικές στιγμές του ναυαγίου και να αποκτήσουν τεχνικές λεπτομέρειες χρήσιμες για την έρευνα.

Μάικ Λιντς: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που αγνοείται στη Σικελία

Ο Λιντς είναι ο ιδρυτής της Autonomy Corporation, μιας εταιρείας υψηλής τεχνολογίας με διεθνή εμβέλεια, η οποία έγινε η αφορμή να του αποδοθούν χαρακτηρισμοί όπως ο «Μπιλ Γκέιτς της Βρετανίας». Οταν κατηγορήθηκε για απάτη τον παρομοίαζαν με όλους τους «κακούς» που πέρασαν από τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ.

Μαζί με τη σύζυγό του, Αντζελα Μπάκαρες, λέγεται ότι έχουν περιουσία που φτάνει τα 500 εκατομμύρια λίρες.

Ο Λιντς μόλις πριν από μερικούς μήνες απαλλάχθηκε από 15 κατηγορίες περί απάτης σε αμερικανικό δικαστήριο, οι οποίες αφορούσαν την πώληση της Autonomy Corporation στη Hewlett-Packard τo 2011, έναντι του ποσού των 11,1 δισ. δολαρίων. Ο ίδιος έλεγε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα πέθαινε στη φυλακή, καθώς πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Mike Lynch Associated Press

Η εταιρεία του έκανε σχεδόν αυτόματα επιτυχία, εισήχθη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και ο ίδιος έφτασε να γίνει επιστημονικός σύμβουλος του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά και μη εκτελεστικός διευθυντής του BBC, ενώ βραβεύτηκε το 2006 για την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Η Autonomy Corporation προκάλεσε το ενδιαφέρον της Hewlett-Packard , που την εξαγόρασε για 11,1 δισ. δολάρια. Έναν χρόνο αργότερα, η αμερικανική εταιρεία μείωσε το αντίτιμο της εξαγοράς στα 8,8 δισ., υποστηρίζοντας ότι κατά τον λογιστικό έλεγχο διαπιστώθηκαν «σοβαρές λογιστικές παρατυπίες».

Έκτοτε, ο Λιντς αποδύθηκε σε αγώνα να πείσει ότι αυτό δεν ίσχυε και να υπερασπιστεί τον εαυτό του, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε παρανομήσει. Ωστόσο, ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Autonomy, Σασόβαν Χουσέιν, καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση στις ΗΠΑ, έχοντας καταδικαστεί το 2018 για απάτη που σχετιζόταν με τη συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας από τη HP.

Το 2022, ο Λιντς έχασε μια δίκη για απάτη έπειτα από προσφυγή της HP στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου κατηγορήθηκε ότι αυτός έλεγχε τις ενέργειες του Χουσέιν και πως ήταν αδιανόητο να μην είχε γνώση των παρανομιών. Ωστόσο, στις ΗΠΑ αθωώθηκε.

 

Τζόναθαν Μπλούμερ: Ποιος είναι ο επικεφαλής της Morgan Stanley

Ο Τζόναθαν Μπλούμερ είναι μια σημαντική προσωπικότητα στον χρηματοοικονομικό τομέα, κατέχοντας τη θέση του προέδρου της Morgan Stanley International. Έχει διατελέσει σε αρκετές σημαντικές θέσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Prudential και μέλους του διοικητικού συμβουλίου σε διάφορες εταιρείες υψηλού προφίλ.

Ο Μπλούμερ, εκτός από τα ηνία που έχει στη Morgan Stanley, διορίστηκε πρόσφατα ως πρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας Hiscox.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα