Ναυάγιο στη Σικελία: Σε κατάσταση σοκ η οικογένεια Λιντς – Ζητά σεβασμό στην ιδιωτικότητά της

Διαβάζεται σε 3'
Ναυάγιο στη Σικελία: Σε κατάσταση σοκ η οικογένεια Λιντς – Ζητά σεβασμό στην ιδιωτικότητά της
Ο Μάικ Λιντς με την κόρη του Χάνα Family Handout/AFP

Η ανακοίνωση της οικογένειας Λιντς για το πολύνεκρο ναυάγιο στη Σικελιάς. Οι ιταλικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Η οικογένεια του βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικ Λιντς είναι συντετριμμένη και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, για το τραγικό ναυάγιο στη Σικελία που κόστισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους. 

«Η οικογένεια Λιντς είναι συντετριμμένη και σε κατάσταση σοκ. Της συμπαραστέκονται συγγενείς και φίλοι», αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης της οικογένειας.

«Οι σκέψεις τους βρίσκονται σε αυτούς που επλήγησαν από την τραγωδία. Θα ήθελαν να ευχαριστήσουν ειλικρινά την ιταλική ακτοφυλακή, τις υπηρεσίες επείγουσας αρωγής και όσους βοήθησαν στην επιχείρηση διάσωσης».

«Η μόνη τους επιθυμία τώρα είναι να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά τους σε αυτήν την ώρα της απερίγραπτης οδύνης».

Η επιχείρηση έρευνας στο ναυάγιο ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή (23/8) με την ανεύρεση και του τελευταίου αγνοουμένου. Σύμφωνα με πηγή της έρευνας, πρόκειται για την Χάνα, την 18χρονη κόρη του Μάικ Λιντς.

 

 

Φίλοι της Χάνα την περιέγραψαν ως «μια ζεστή και όμορφη ψυχή», ενώ οι καθηγητές της εξήραν τις πνευματικές της ικανότητες, λέγοντας ότι ήταν «μια φοιτήτρια με εξαιρετική νοημοσύνη».

Ο Sushovan Hussain, στενός φίλος και συνεργάτης του Λιντς, δήλωσε ότι εκείνος και η σύζυγός του είναι «απόλυτα συντετριμμένοι από τον θάνατο τόσων αγαπημένων φίλων μας».

«Γνωρίζαμε την Χάνα από τη γέννησή της, και το να την χάνουμε τώρα που ανθίζει η ζωής της είναι απίστευτα σκληρό», πρόσθεσε.

«Ο Μάικ ήταν ο πιο λαμπρός νους και το πιο στοργικό άτομο που έχω γνωρίσει», δήλωσε ένας άλλος στενός φίλος, ο Andrew Kanter. «Το πάθος του για τη ζωή, τη γνώση και όλους γύρω του ήταν αποτελούσε έμπνευση για όλους όσους τον γνώριζαν, και θα μας λείψει πάρα πολύ».

Η Gracie Lea, συμμαθήτρια της Hannah, την περιέγραψε ως «ένα άτομο που ήταν εύκολο να αγαπήσεις: ειλικρινή, αφοσιωμένη, απίστευτα ευφυή και πραγματικά ευγενική. Θα τη θυμάμαι πάντα να χαμογελάει».

Ξεκίνησαν έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας οι αρχές

Έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας έχουν ξεκινήσει οι ιταλικές Αρχές σε σχέση με το τραγικό ναυάγιο που κόστισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η Εισαγγελία του Termini Imerese, με επικεφαλής τον Αμπρότζιο Καρτόζιο, ερευνά γιατί το πολυτελές σκάφος ανετράπη κοντά στο λιμάνι του Πορτιτσέλο τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι ανακριτές εξετάζουν αδικήματα «πολλαπλής ανθρωποκτονίας» σε βάρος «αγνώστων», σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρωί του Σαββάτου (24/8) έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου από την εισαγγελία, στην οποία αναμένεται να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Η πρόκληση ναυαγίου αποτελεί ξεχωριστό αδίκημα σύμφωνα με τον ιταλικό ποινικό κώδικα και όσοι κριθούν ένοχοι για πρόκληση ναυαγίου ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και 12 ετών.

Οι ερευνητές έχουν εξετάσει βίντεο και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τη νύχτα της καταιγίδας που δείχνουν τα τελευταία λεπτά του πλοίου, καθώς και πλάνα από κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης του λιμανιού.

Ο ιταλικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Palermo Today ανέφερε ότι αξιωματούχοι της ακτοφυλακής έχουν επισκεφθεί όλα τα σπίτια και τους δημόσιους χώρους με κάμερες παρακολούθησης. Την ίδια ώρα, η Εισαγγελία εξετάζει τις ενέργειες και τις αποφάσεις που ελήφθησαν από τον πλοίαρχο και τον πρώτο αξιωματικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα