Ναυάγιο στην Ιταλία: Μεγιστάνας της τεχνολογίας μεταξύ των αγνοουμένων

Διαβάζεται σε 2'
Ναυάγιο στην Ιταλία: Μεγιστάνας της τεχνολογίας μεταξύ των αγνοουμένων
Ο Mike Lynch Associated Press

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων σε ναυάγιο ανοιχτά της Σικελίας. Ενας εξ’ αυτών είναι ο Mike Lynch. Η πορεία του και τα μπλεξίματα με τον νόμο.

Ο Βρετανός μεγιστάνας που ασχολείται με τον τομέα της τεχνολογίας, Mike Lynch, αγνοείται μετά τη βύθιση ενός ιστιοφόρου στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας, σύμφωνα με την Telegraph.

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και άλλα έξι -μεταξύ των οποίων τέσσερις Βρετανοί υπήκοοι- αγνοούνται μετά τη βύθιση του σκάφους, με την ονομασία «Bayesian», γύρω στις 5 π.μ. της Δευτέρας. μπροστά από το Porticello στην επαρχία του Παλέρμο.

Η σύζυγος του Lynch, Angela Bacares, είναι μεταξύ των διασωθέντων.

Ποιος είναι ο βρετανός μεγιστάνας

Ο Βρετανός μεγιστάνας της τεχνολογίας δημιούργησε την περιουσία το στον κλάδο της πληροφορικής. Ήταν συνιδρυτής της εταιρείας λογισμικού Autonomy στο Κέιμπριτζ το 1996, η οποία επεκτάθηκε ταχύτατα και έγινε μια από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η επιτυχία της εταιρείας του οδήγησε στην πώλησή της στον κολοσσό της πληροφορικής Hewlett-Packard, έναντι 11 δισ. δολαρίων (8,6 δισ. στερλίνες) το 2011 – μια συμφωνία από την οποία ο Lynch κέρδισε 500 εκατ. στερλίνες (647 εκατ. δολάρια).

Αλλά στη συνέχεια δημιουργήθηκαν προβλήματα με την εξαγορά, καθώς τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με το τεράστιο τίμημα.

Μόλις ένα χρόνο αργότερα, η HP μείωσε την αξία της Autonomy στα 8,8 δισ. δολάρια, λέγοντας ότι ο Lynch είχε υπερβάλει σε ό,τι αφορά στην αξία της.

Ακολούθησαν χρόνια νομικών αγώνων, οι οποίοι κορυφώθηκαν με την απαγγελία κατηγοριών από τους εισαγγελείς των ΗΠΑ κατά του Lynch, το 2018.

Οι εισαγγελείς τον κατηγόρησαν ότι διόγκωσε την αξία της εταιρείας χρησιμοποιώντας αναδρομικές συμφωνίες προκειμένου να παραπλανήσει σχετικά με τις πωλήσεις και ότι, μεταξύ άλλων, εκφόβιζε ή εξαγόραζε ανθρώπους που ήταν εμπόδια για τον ίδιο.

Αλλά τελικά εκδόθηκε στις ΗΠΑ το 2022 για να δικαστεί – μια διαδικασία που κορυφώθηκε τον Ιούνιο με την αθώωσή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα