Ναβάλνι: Το συγκινητικό “αντίο” και η φωτογραφία της συζύγου του

Διαβάζεται σε 2'
Η σύζυγος του Αλεξέι Ναβάλνι
Η σύζυγος του Αλεξέι Ναβάλνι Ap Photo Kai Pfaffenbach

Με έναν ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο, η σύζυγος του Αλεξέι Ναβάλνι αποχαιρέτησε τον αγαπημένο της, δύο ημέρες μετά τον θάνατό του.

«Σε αγαπώ» ήταν το μήνυμα που έγραψε η σύζυγος του Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα, το οποίο συνόδευε με μια φωτογραφία του ζευγαριού.

Στην ανάρτηση στο Instagram υπάρχει μια φωτογραφία όπου το ζευγάρι ποζάρει μαζί, με τα κεφάλια τους να αγγίζουν το ένα το άλλο, καθώς παρακολουθούν κάποιου είδους θέαμα.

Οι σωφρονιστικές αρχές ανακοίνωσαν τον θάνατο του Ναβάλνι την Παρασκευή (16/02) αφού, όπως ισχυρίστηκαν, έπεσε αναίσθητος και πέθανε κατά τη διάρκεια μιας βόλτας στη σωφρονιστική αποικία στο Χαρπ.

Τα νέα στοιχεία ωστόσο, έρχονται σε σύγκρουση με τους ισχυρισμούς των σωφρονιστικών, καθώς η σορός του φέρεται να βρίσκεται νεκροτομείο του κλινικού νοσοκομείου της πόλης Σάλεκχαρντ (Salekhard District).

Το παράδοξο της υπόθεσης κι εκείνο που ενδυναμώνει τις απόψεις που θέλουν τον Ναβάλνι να έχει δολοφονηθεί, είναι το γεγονός ότι το άψυχο σώμα του, σύμφωνα με την ανεξάρτητη εφημερίδα Novaya Gazeta Europe, φέρει μώλωπες.

Μώλωπες στη σορό του Ναβάλνι – Δεν είναι από ξυλοδαρμούς

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα Novaya Gazeta Europe, επικαλούμενη πηγή από το τμήμα των ασθενοφόρων του νοσοκομείου, στη σορό του Ναβάλνι βρέθηκαν μώλωπες που φέρονται να έγιναν όσο ήταν ακόμα εν ζωή.

Η εφημερίδα – επικαλούμενη τις δηλώσεις ενός τραυματιοφορέα του νοσοκομείου –  υπογραμμίζει πως οι μελανιές δεν προέρχονταν από ξυλοδαρμούς, αλλά ήταν αποτέλεσμα άλλων ενεργειών.

Ο υπάλληλος του ασθενοφόρου είπε ότι έμαθε από άλλους ότι το σώμα του Ναβάλνι είχε σημάδια και τόνισε πως, παρόλο που οι μώλωπες δεν φαινόταν να προέρχονται από ξυλοδαρμούς, ο Ναβάλνι πρέπει να ήταν ακόμα ζωντανός για να εμφανιστούν μελανιές.

«Ως εργαζόμενος σε ασθενοφόρο με αρκετή εμπειρία, μπορώ να πω ότι τέτοιοι τραυματισμοί, όπως τους περιέγραψαν όσοι τους είδαν, φαίνεται να προέρχονται από σπασμούς / επιληπτικές κρίσεις», είπε ένας τραυματιοφορέας. «Το άτομο έχει σπασμούς, προσπαθούν να το συγκρατήσουν, αλλά οι σπασμοί μπορεί να είναι πολύ δυνατοί, οπότε εμφανίζονται μώλωπες. Είπαν, επίσης, ότι είχε και μια μελανιά στο στήθος. Αυτό μπορεί να εμφανίστηκε στην περίπτωση που προσπάθησαν να του κάνουν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Δηλαδή, προσπάθησαν ακόμα να τον επαναφέρουν και πέθανε, πιθανότατα, από καρδιακή ανακοπή» εξήγησε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν έχει γίνει ακόμη νεκροψία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα