Νέα διάσταση στη δολοφονία Χανίγια δίνει ο γιος του – “Πύραυλος εντόπισε το κινητό του”

Διαβάζεται σε 2'
Νέα διάσταση στη δολοφονία Χανίγια δίνει ο γιος του – “Πύραυλος εντόπισε το κινητό του”
AP Photo/Vahid Salemi, File

Αβάσιμους χαρακτήρισε ο γιος του Ισμαήλ Χανίγια τους ισχυρισμούς για έκρηξη βόμβας στο κτίριο που βρισκόταν ο πατέρας του. “Με αμερικανική κάλυψη η δολοφονία του”.

Νέα διάσταση στη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια δίνει ο γιος του, Αμπντούλ Σαλάμ, ο οποίος απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί τοποθέτησης βόμβας στο κτίριο που δολοφονήθηκε.

Σε συνέντευξή του από τη Ντόχα, στο Al Arabiya ανέφερε: «Ήταν ένας κατευθυνόμενος πύραυλος που εντόπισε το κινητό του τηλέφωνο που είχε τοποθετήσει τη νύχτα στο δωμάτιό του κοντά στο κεφάλι του, το οποίο χτυπήθηκε άμεσα», είπε.

Διέψευσε προηγούμενους ισχυρισμούς ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα: «Νομίζω ότι η ιστορία ενός εκρηκτικού μηχανισμού είναι εντελώς αβάσιμη», είπε.

«Υπήρχαν σωματοφύλακες και άλλοι σύμβουλοι που κάθονταν σε ένα δωμάτιο λίγα μέτρα μακριά από το δωμάτιό του, οπότε είναι σαφές ότι αν υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός ολόκληρος ο χώρος θα ανατιναζόταν», πρόσθεσε.

Τόνισε ότι το τηλέφωνο του ηγέτη της Χαμάς τον έκανε εύκολο στόχο. Και πρόσθεσε: «Ο πατέρας μου παρακολουθούσε μια επίσημη τελετή και κρατούσε το κινητό του τηλέφωνο, οπότε η επέμβαση δεν ήταν πολύ περίπλοκη».

«Ήταν σε μια χώρα για να παρευρεθεί στην ορκωμοσία του προέδρου [Massoud Pezeshkian] μαζί με άλλες αντιπροσωπείες, επομένως τα μέτρα ασφαλείας δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτά που ελήφθησαν σε μια κρυφή περιοχή χωρίς κινητά τηλέφωνα», εξήγησε.

Αποκάλυψε επίσης ότι ο πατέρας του τηλεφωνούσε συνεχώς από το τηλέφωνό του εκείνη την ημέρα, προσθέτοντας: “Το χρησιμοποίησε ακόμη και στις 10:15 μ.μ., τη νύχτα που μαρτύρησε”.

Τέλος, ο γιος του Χανίγια, ολοκλήρωσε τη συνέντευξη λέγοντας στο Al Arabiya ότι πιστεύει ότι η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε με αμερικανική «κάλυψη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα