Νέα επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν: “Δώσε στη διαπραγμάτευση μία ευκαιρία” φέρεται να είπε ο Τούρκος πρόεδρος

Νέα επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν: “Δώσε στη διαπραγμάτευση μία ευκαιρία” φέρεται να είπε ο Τούρκος πρόεδρος
Οι Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 2022 Vyacheslav Prokofyev/ap

Μία από τις συχνές τελευταίες τηλεφωνικές επαφές τους είχαν την Πέμπτη οι Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τηλεφωνική επαφή με τον Βλαντίμιρ Πούτιν είχε την Πέμπτη (29/09) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Κατά την επαφή των δύο ανδρών συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο ρωσοουκρανικό πόλεμο με τον Τούρκο πρόεδρο, κατά τις τουρκικές διαρροές, να καλεί τον Ρώσο ομόλογό του να δώσει “μία ευκαιρία στις διαπραγματεύσεις”.

Είναι άλλωστε εκφρασμένη εδώ και πολλές ημέρες η επιθυμία της Αγκυρας να διοργανώσει μία συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι στο έδαφός της.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι οι τόνοι σε κάθε περίπτωση πρέπει να πέσουν και κάλεσε τη ρωσική πλευρά να λάβει μέτρα για τη διευκόλυνση της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Ο Ερντογάν επανέλαβε επίσης ότι η συνεργασία με τη Ρωσία για την απρόσκοπτη εξαγωγή των ρωσικών σιτηρών και λιπασμάτων θα συνεχιστεί.

Από την πλευρά του ο Πούτιν «εξέφρασε τις απόψεις του για αυτήν την άνευ προηγουμένου πράξη δολιοφθοράς, στην πραγματικότητα μια πράξη διεθνούς τρομοκρατίας, κατά των αγωγών Nord Stream 1 και Nord Stream 2», όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε στον Τούρκο ομόλογό του ότι είναι αναγκαία η εφαρμογή της συμφωνίας για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών, συμπεριλαμβανομένης της άρσης των περιορισμών για τη μεταφορά ρωσικών τροφίμων και λιπασμάτων στις διεθνείς αγορές.

Η επαφή έγινε μία ημέρα πριν η Ρωσία ανακοινώσει και επίσημα την προσάρτηση περιοχών της Ουκρανίας στην επικράτειά της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα