Νέα Υόρκη: Παρ’ ολίγον σύγκρουση δύο αεροπλάνων στον αέρα – Bίντεο

Διαβάζεται σε 1'
Νέα Υόρκη: Παρ’ ολίγον σύγκρουση δύο αεροπλάνων στον αέρα – Bίντεο

Kάμερα  περιπολικού “αιχμαλώτισε” στα πλάνα της τη στιγμή που δύο αεροπλάνα παραλίγο να συγκρουστούν στον αέρα. Το βίντεο κόβει την ανάσα.

Kάμερα περιπολικού στη Νέα Υόρκη κατέγραψε μία «παρ’ ολίγον σύγκρουση» αεροπλάνων στον αέρα.

Στο πλάνο φαίνονται δύο επιβατικά αεροπλάνα να διασχίζουν τον ουρανό, σε απόσταση περίπου 221 μέτρων το ένα από το άλλο, σύμφωνα με το BBC.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας (08/07), σε σχετικά μικρό ύψος από το αεροδρόμιο Syracuse Hancock, και σε αυτό ενεπλάκησαν ένα αεροσκάφος των αερογραμμών Delta που είχε μόλις απογειωθεί και ένα των American Airlines που βρισκόταν σε φάση προσγείωσης. Αθροιστικά, στα αεροπλάνα επέβαιναν 159 άτομα. 

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανακοίνωσε ότι διερευνά περιστατικό κατά το οποίο πτήση ματαίωσε την προσγείωσή της, καθώς ένα άλλο αεροπλάνο προφανώς απογειωνόταν από τον ίδιο διάδρομο.

Η «παρ’ ολίγον σύγκρουση» σημειώθηκε αμέσως μετά την εκτροπή ενός αεροσκάφους.

«Ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας έδωσε εντολή στο αεροσκάφος PSA Airlines 5511 να κάνει τον γύρο στο διεθνές αεροδρόμιο Syracuse Hancock για να το κρατήσει σε απόσταση από ένα αεροσκάφος που αναχωρούσε από τον ίδιο διάδρομο», ανέφερε εκπρόσωπος της FAA σε ανακοίνωσή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα