Νέα Υόρκη: Συνελήφθη ο ύποπτος για την επίθεση σε σταθμό του μετρό

Νέα Υόρκη: Συνελήφθη ο ύποπτος για την επίθεση σε σταθμό του μετρό
Frank James is seen in these photos shared by the NYPD. (NYPD) NYPD

Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος για την ένοπλη επίθεση σε σταθμό του μετρό στο Μπρούκλιν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Συνελήφθη στο Μανχάταν ο βασικός ύποπτος που αναζητούσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης για την ένοπλη επίθεση σε σταθμό του μετρό στο Μπρούκλιν, όπως μεταδίδουν πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αστυνομικές πηγές.

Η αστυνομία είχε δώσει πριν μερικές ώρες τα στοιχεία του στη δημοσιότητα. Πρόκειται για τον Frank James, έναν 62χρονο Αφροαμερικανό, ο οποίος κατηγορείται ότι έριξε καπνογόνα μέσα σε συρμό του μετρό και πυροβόλησε 10 επιβάτες. Άλλοι 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν το βαγόνι στο οποίο επικράτησε πανικός.

Η αστυνομία τον κατονόμασε “πρόσωπο ενδιαφέροντος” στις έρευνές της για την αιματηρή επίθεση και τους πυροβολισμούς, προσφέροντας μάλιστα 50.000 δολάρια σε όποιο άτομο μπορεί να δώσει πληροφορίες, συμβάλλοντας στον εντοπισμό του.

Ο ύποπτος φέρεται να είχε ανεβάσει το προηγούμενο διάστημα πολλά βίντεο στα social media, στα οποία εμφανιζόταν ο ίδιος, εκφράζοντας φανατικές απόψεις, ενώ σε μία από αυτές είχε επικρίνει έντονα τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς.

Οι Αρχές αναφέρουν ότι ο ύποπτος “νοίκιασε ένα φορτηγό U-Haul που μπορεί να σχετίζεται με την επίθεση. Το κλειδί βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος. Προσπαθούμε να προσδιορίσουμε εάν έχει κάποια σύνδεση με το μετρό”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα