Νέα πυραυλική επίθεση από τον Λίβανο στο Ισραήλ – Ένας νεκρός στο κιμπούτς Χαγκοσρίμ

Διαβάζεται σε 2'
Πύραυλοι Katyusha
Πύραυλοι Katyusha ISTOCK

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως εξαπέλυσε επίθεση στο Ισραήλ ως απάντηση σε εκείνη στο χωριό Τζεμπτσίτ, στο νότιο Λίβανο, με θύματα αμάχους. Για έναν νεκρό κάνει λόγο το Ισραήλ.

Νέα επίθεση με ρουκέτες σημειώθηκε από τον Λίβανο στο Ισραήλ, με τον ισραηλινό στρατό και την Χεζμπολάχ να προχωρούν σε ανακοινώσεις.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι 10 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο και ότι μια από αυτές έπληξε το κιμπούτς Χαγκοσρίμ, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, όπως μετέδωσε το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο N12.

Στο μεταξύ, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε με πυραύλους κατά ισραηλινής στρατιωτικής εγκατάστασης.

Χεζμπολάχ: Επιτεθήκαμε στο “τάγμα al-Sahl” με ρουκέτες Katyusha

Η λιβανέζικη οργάνωση λέει ότι επιτέθηκε στο «τάγμα al-Sahl» στον οικισμό Μπέιτ Χίλελ στο βόρειο Ισραήλ με «μια ομοβροντία» ρουκετών Katyusha.

Όπως υποστηρίζει η ένοπλη οργάνωση, η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν ισραηλινοί σταρτιώτες.

Η περιοχή αυτή βρίσκεται περίπου 3 χιλιόμετρα μακριά από το κιμπούτς Χαγκοσρίμ, καθώς οι δύο περιοχές βρίσκονται στην κοιλάδα Χούλα.

Το μπαράζ πραγματοποιήθηκε σε υποστήριξη του λαού στη Γάζα και ως απάντηση σε ισραηλινή επίθεση στο χωριό Τζεμπτσίτ, στο νότιο Λίβανο, που προκάλεσε θύματα αμάχους, ανέφερε η Χεζμπολάχ στο Telegram, όπως σημειώνει το Al Jazeera.

Ισραήλ: Επιτεθήκαμε στις πηγές της εκτόξευσης των ρουκετών

Η Ισραηλινή Στρατιωτική Διοίκηση ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας X ότι ανίχνευσε την εκτόξευση περίπου 10 ρουκετών από το Λίβανο προς το Ισραήλ. Η πλειονότητα των ρουκετών αναχαιτίστηκε από τα συστήματα αεράμυνας, αλλά μία έπεσε στην περιοχή Gesher.

Σε απάντηση, οι Ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν με πυροβολικό στις πηγές της εκτόξευσης αυτών των ρουκετών, σύμφωνα με την ανακοίνωση​.

Η ένταση φαίνεται να κλιμακώνεται ολοένα και περισσότερο. Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι πυροβόλησε εναντίον ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών που μπήκαν στον λιβανέζικο εναέριο χώρο. Η Χεζμπολάχ πρόσθεσε ότι ανάγκασε τα πολεμικά αεροσκάφη να επιστρέψουν στον ισραηλινό εναέριο χώρο.

Η ένταση έχει εκτοξευθεί κατά μήκος των συνόρων, μετά από ρουκέτα που χτύπησε γήπεδο ποδοσφαίρου στην περιοχή των Υψιπέδων του Γκολάν που βρίσκεται υπό ισραηλινή κατοχή το Σάββατο (27/07), την οποία το Ισραήλ αποδίδει στη Χεζμπολάχ, και σκότωσε 12 παιδιά.

Το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ διεξάγουν μια χαμηλής κλίμακας σύγκρουση μετά τις επιθέσεις της Χαμάς εναντίον κοινοτήτων και στρατιωτικών φυλακίων στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Η Χεζμπολάχ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα τερματίσει τις επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ εάν επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, όπου ο πόλεμος του Ισραήλ έχει σκοτώσει σχεδόν 40.000 Παλαιστίνιους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα